ΠΑΤΡΑ : 27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2016



Με τη συγκέντρωση των πληρωμάτων του αγώνα για την καθιερωμένη ενημέρωσή τους να λαμβάνει χώρα στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου των Δελφών, θα ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση της «27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδος Ιονίου 2016», την Κυριακή 31 Ιουλίου.
Ό,τι καλύτερο σημειολογικά για έναν αγώνα ο οποίος, πάντα, είχε σκοπό όχι απλά την προβολή του θαλάσσιου ταξιδιού αλλά την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού και του γιότινγκ, σε δύσκολες εποχές.  

Στη συνέχεια, ο Δήμος Δελφών θα υποδεχθεί τα πληρώματα του αγώνα στο λιμάνι της Ιτέας σε μία βραδιά υποδοχής, όπου το παρόν θα δώσει και η ίδια η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.
Τη Δευτέρα 1/8, θα δοθεί η εκκίνηση στον κόλπο της Ιτέας και τα σκάφη θα ταξιδέψουν προς την Πάτρα, έχοντας τον τερματισμό πριν τη Γέφυρα, στο ύψος του Αγ. Βασιλείου.
Στην Πάτρα, η Οργανωτική Επιτροπή, την Τρίτη 2/8, σχεδίασε μία φαντασμαγορική παράκτια διαδρομή με σκοπό, ακριβώς, το θέαμα στους παρευρισκόμενους στην ακτή.
Την Τετάρτη 3/8, στο DECK (σταθμό υποδοχής Λιμένα Π. Κανελλόπουλου), ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών οργανώνει στα πληρώματα, τα μέλη και τους φίλους μία όμορφη μουσική βραδιά, με το συγκρότημα PASSEPARTOUT, το οποίο θα πλαισιώσει την απονομή επάθλων στους νικητές των ιστιοδρομιών.
Παράλληλα, από την Δευτέρα 1/8 έως και την Τετάρτη 3/8, στο Εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών θα φιλοξενείται έκθεση της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών, όπως επίσης θα είναι διαθέσιμη και επετειακή σειρά γραμματόσημου, η οποία τυπώθηκε ακριβώς για τη φετινή διοργάνωση. 
Στη συνέχεια, την Πέμπτη 4/8, τα σκάφη, με μία εντυπωσιακή εκκίνηση έξω από το λιμάνι της Πάτρας, θα ξεκινήσουν για την Ιθάκη, επόμενο και γνώριμο σταθμό του αγώνα, αγαπητό στους απανταχού ταξιδευτές του κόσμου.
Το Σάββατο 6/8, τα σκάφη θα ολοκληρώσουν τον αγώνα με την τελευταία ιστιοδρομία Ιθάκη-Αστακός και την Κυριακή 7/8 ο Δήμος Ξηρομέρου θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με μία όμορφη τελετή λήξης και απονομών ενταγμένη στους τοπικούς θαλασσινούς εορτασμούς.
Αγωνιστικά, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 σκάφη, από 12 ομίλους της Δυτ. Ελλάδας και του κέντρου και θα διεκδικήσουν τα έπαθλα σε 3 κατηγορίες ORC International, ORC Club και ORC Club non spinnaker.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους Δήμους Δελφών, Ιθάκης, Ξηρομέρου και Πατρών, με χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ Περιφέρεια και ΕΡΑ Σπορ.
Ο διοργανωτής Όμιλος επιθυμεί να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους χορηγούς του Ράλι και συγκεκριμένα τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, τα Λιπαντικά Αχαΐας PELCO, τις Σχολές Χορού Σταυροπούλου, την εταιρεία ΕΥ SAILING και τα ΙΙΕΚ Σχολές Ωμέγα.

Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου