ΠΑΤΡΑ : Ετοιμασίες για το «Ράλι Ιονίου


Στην τελική ευθεία μπήκαν οι ετοιμασίες στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πατρών για τη διοργάνωση της «27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2016» («Ράλι Ιονίου»), η οποία θα διεξαχθεί από 1 έως 7 Αυγούστου.
Οι διοργανωτές έδωσαν  συνέντευξη Τύπου στο εντευκτήριο του Ομίλου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και έδωσαν χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες για τον σπουδαίο αγώνα-θεσμό. Οι κυριότερες τοποθετήσεις του προέδρου του ΙΟΠ, Κώστα Καλογερόπουλου είχαν ως εξής: «Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται σε δύσκολες εποχές με στόχο να αναδείξει περιοχές όχι τόσο αναπτυγμένες στο γιότινγκ και στον θαλάσσιο τουρισμό. Μέσω της αγωνιστικής ιστιοπλοϊας θέλουμε να ενισχύσουμε το γιότινγκ σε Κορινθιακό και Πατραϊκό και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας. Φέτος δεν αρμενίζουμε απλά για να αρμενίσουμε, αλλά στοχευμένα. Το γιότινγκ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βαριά βιομηχανία για την ανάπτυξη της περιοχής μας».
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο φετινός αγώνας θα ξεκινήσει από την Ιτέα, καθώς οι διοργανωτές θέλησαν να ενώσουν το παρόν με την ελληνική αρχαιότητα, όταν οι ιστιοπλόοι έπαιρναν τον χρησμό από το μαντείο των Δελφών και στην συνέχεια αναχωρούσαν από την αρχαία πόλη της Κίρρας. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η συγκέντρωση των κυβερνητών θα γίνει στους Δελφούς, ενώ κατά την τελετή έναρξης στην Ιτέα το «παρών» θα δώσει και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά. Στην συνέχεια, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τριήμερη παρουσία των πληρωμάτων στην Πάτρα και θα ακολουθήσει η 2η ιστιοδρομία Πάτρα-Ιθάκη. Η τελευταία ιστιοδρομία θα είναι Ιθάκη-Αστακός, εκεί όπου θα γίνει και η τελετή λήξης και οι απονομές στους νικητές.
* Οι συμμετοχές για το φετινό «Ράλι Ιονίου» είναι αυτήν την στιγμή περίπου 40 και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Θα υπάρχουν και συμμετοχές από το εξωτερικό (Ιταλία, Αγγλία, ενδεχομένως Ρωσία, κ.ά.).
* Το «παρών» στην  συνέντευξη Τύπου έδωσαν και οι Αριστείδης Σιμάκης (γενικός γραμματέας ΙΟΠ), Σωτήρης Σιώκος (έφορος ιστιοπλοϊας ανοικτής θάλασσας ΙΟΠ), Γιώργος Χάχαλης (έφορος δημοσίσων σχέσεων-εντευκτηρίου ΙΟΠ) και Σπύρος Αντωνιάδης (μέλος επιτροπής αγώνα).
* Ο ΙΟΠ εγκαινίασε συνεργασία με την Φιλοτελική Εταιρεία Πάτρας και στη διάρκεια του «Ράλι Ιονίου» (συγκεκριμένα 1-3/8) θα πραγματοποιείται ειδική έκθεση στους χώρους του Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου