ΠΑΤΡΑ : Δράσεις από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΑΧΑΙΑΣ στα πλαίσια 4ου Συμποσίου Νοσηλευτικής Ογκολογίας



Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, καλωσορίζει στην Πάτρα το 4ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας που θα λάβει χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου 1 και 2 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Αστήρ. Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ υποστηρίζει και στηρίζει την διοργάνωση και τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινές σκληρές μάχες στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών, τους ογκολογικούς νοσηλευτές, αλλά και καθένα που εμπλέκεται στην φροντίδα, θεραπεία και ανακούφιση του ογκολογικού ασθενή.

Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος στα πλαίσια του Συμποσίου θα συμμετάσχει με τις παραπάνω δράσεις:
Ø  Δωρεάν Κλινική Εξέταση (ψηλάφηση) Μαστού πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Οι εξειδικευμένοι γιατροί της περιοχής θα εξετάζουν δωρεάν τις γυναίκες στην Κινητή Μονάδα Υγείας. Οι εθελόντριες του Συλλόγου μας διανέμουν έντυπο πληροφοριακό υλικό προς ενημέρωση και κινητοποίηση κάθε γυναίκας της πόλης μας, και όχι μόνο, για τον καρκίνο του μαστού.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου την Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 29/9 και την Παρασκευή 30/9 η κλινική εξέταση θα γίνεται από τις 10:00 ως τις 14:00 και από τις 17:00 ως τις 21:00 Ενώ το Σάββατο 1/10 από τις 10:00 ως τις 14:00.
Την πολύτιμη βοήθεια τους δίνουν και τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης μας παραχωρώντας δωρεάν μαστογραφίες σε τυχόν κλινικά ευρήματα, στις ανασφάλιστες γυναίκες.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η δράση θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη και συμβολική ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στη 13.00. Σας περιμένουμε όλες και όλους!!!!!!!!!!!!
Ø  Ομαδική έκθεση ζωγραφικής, στο Ξενοδοχείο Αστήρ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στις 30 Σεπτεμβρίου 1 και 2 Οκτωβρίου με θέμα:   «Εγώ και ο καρκίνος», με στόχο να αποτυπωθεί η προσωπική σχέση του κάθε καλλιτέχνη με τον καρκίνο, σχέση που μπορεί να προέρχεται από προσωπικό βίωμα, οικογενειακό,  βίωμα του φιλικού περιβάλλοντος ή και μη βίωμα.
Ø  Βιωματική ομιλία της κας Ανδρεά Αποστολοπούλου Μαρίας, μέλους του Συλλόγου, επαγγελματία υγείας  με τίτλο: Ο καρκίνος του μαστού μέσα και έξω από το κάδρο. Παρασκευή 30/9 και ώρες 17:00 – 18:30
Ø  Ομιλία στο συνέδριο  με θέμα: Οι αντιλήψεις των γυναικών με καρκίνο μαστού, σχετικά με την επίδραση των νοσηλευτών στη φάση της χημειοθεραπείας, που θα αναπτύξουν οι επαγγελματίες του Συλλόγους κες Κλαίρη Τζιομάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Επιστημονικά Υπεύθυνη Συλλόγου και Ράνια Πανουργιά Κλινική Ψυχολόγος Msc  – Υπεύθυνη Ψυχολογικού Έργου Συλλόγου. Κυριακή 1/10 και ώρες 10:30 – 11: 30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου