ΠΑΤΡΑ : Αύριο Σάββατο η 2η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες.



Σημαντικά πρόσωπα από όλο το φάσμα των κοινωνικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων προερχόμενα από δέκα και πλέον πόλεις της χώρας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Μεσολόγγι, Κέρκυρα, Αίγιον,  Καλαμάτα και Μεσσήνη, θα συγκλίνουν αύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 2η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες.
Όπως είναι γνωστό η 2η Συνάντηση,  θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Αστήρ από ώρα 5.30 μ.μ. και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 10.00 μ.μ. περίπου.
Η δεύτερη κατά σειρά αυτή Συνάντηση με κεντρικό θεματικό άξονα την «Κοινωνική ευθύνη-Αλληλεγγύη-Εθελοντική προσφορά» έχει ως πυρήνα τον παράγοντα άνθρωπο, δηλαδή την διαπροσωπική γνωριμία, προσέγγιση και ενημέρωση  με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, σε σημαντικά επαγγελματικά αλλά και ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, όπου καταλυτική υπήρξε και παραμένει η παρουσία και παρέμβαση της κάθε γυναίκας.
Ωστόσο, για λόγους εμπλουτισμού με ποικίλες εμπειρίες και όχι μόνο, ενεργός θα είναι η συμμετοχή και του ανδρικού φύλου.
Η 2η Συνάντηση Γυναικών Activewomen, μετά την σημαντική απήχηση και τον θετικό απολογισμό της πρώτης διοργάνωσης τον Οκτώβριο 2015, φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως νέος ετήσιος περιφερειακός θεσμός για την Πάτρα και την Ελλάδα στο πλαίσιο του παγκόσμιου Κινήματος Επιχειρηματικότητας.
Ωστόσο ικανή προστιθέμενη αξία για την αναβάθμιση του θεσμού, θα δώσει αυτή τη φορά η ενεργός συνεργασία με τρεις σημαντικούς φορείς.
Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα θα έχουν μεταξύ άλλων παρουσία με διαφόρους τρόπους η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.Σ.Ν.Ε.), η Ένωση Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.) το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) και ο Σύλλογος  Γυναικών για τον Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής.

Το παρόν θα δώσει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ένας από τους σημαντικότερους θεσμικούς παράγοντες της οικονομικής ζωής της χώρας, με διεθνές κύρος, ο οποίος ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του  Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θα πραγματοποιήσει μία από τις εναρκτήριες ομιλίες.
Ομιλίες κατά την έναρξη θα γίνουν και από δύο γνωστές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των στελεχών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα την ευρωβουλευτή της ΝΔ και του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Σπυράκη και την διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια AE,  Λιάνα Γούτα.


Εξάλλου πολύ γνωστές Αθηναίες, με ευρεία κοινωνική εμβέλεια και ταυτόχρονα επιτυχημένες επιχειρηματίες, που απασχολούν συχνά πυκνά και τα πανελλήνια Μέσα Ενημέρωσης, έρχονται προσκεκλημένες της Ένωσης Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.), προκειμένου να συμμετάσχουν στην θεματική ενότητα, με τίτλο: Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Ευθύνη.
Στο πάνελ ως εισηγήτριες θα βρεθούν καταρχήν η «ιέρεια» της φυσικής ομορφιάς, με έντονη επιχειρηματική αλλά και φιλανθρωπική δράση, Ρία Πρίνου.
Επίσης, μαζί με την πρόεδρο της Ε.ΓΥ.ΠΑ. Άννα Μαρία Ρογδάκη, θα συμμετάσχουν  η γνωστή από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα,  Δέσποινα Γαβαλά, ιδιοκτήτρια  των Beauty World σε Κηφισιά και Μύκονο,  η παγκοσμίως καθώς  βραβευμένη Guide Lion Βούλα Σαραντάρη, γνωστή για την δράση της στον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό οργανισμό παγκοσμίως και η  Τέτη Μαμούρη, στέλεχος του Τομέα Εταιρικής Και Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
Στην ενότητα «Ιστορίες επιτυχίας γυναικείας επιχειρηματικότητας» θα γίνει παρουσίαση του γνωστού fashion brand Maraboo, σε συνδυασμό με ενδεικτική  ολιγόλεπτη επίδειξη γυναικείων ενδυμάτων.
Η Maraboo εδρεύει στην Πάτρα και έχει δημιουργηθεί από τις κυρίες Έφη Σιαΐνη και Αλεξία Παππά, διαγράφοντας ήδη μία επιτυχημένη πορεία.
Επίσης στη διάρκεια της Συνάντησης θα συμμετάσχουν οι Δρ. Κίττυ Πανουργιά, πρόεδρος της ΜΚΟ «Όμιλος για την Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία», Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, Ευρωπαία Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Σοφία Λυμπεροπούλου, οικονομολόγος, στέλεχος της Ανέλιξη (Μεσολόγγι)  Λούμπιτσα  Κμέτοβα, στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων (Κέρκυρα), Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, πρόξενος Ιταλίας στην Μεσσηνία , Κατερίνα Βέργη, οικονομολόγος, υπεύθυνη ΚΕΔΙΒΙΜ 1  Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος Βέργη,  Παναγιώτα Κουτσούκου, αντιπρόεδρος Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ.)  Οικομουσείο Ζαγορίου, μέλος της αναπτυξιακής επιχείρησης Ζαγορίου, Μάντυ Αποστολοπούλου, πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου “Save an angel Patras”, Ντόρα  Κατσωνοπούλου, αρχαιολόγος (Αρχαία Ελίκη- Αίγιον),  Dr Αθηνά Χριστοπούλου, παθολόγος / ογκολόγος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Ογκολογική Μονάδα Γ.Κ.Ν. Πατρών, Πηνελόπη Λαμπούση, φιλόλογος,  πρόεδρος Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών.
Το πλούσιο πρόγραμμα της Συνάντησης περιλαμβάνει και ομάδα σχολιαστών που συγκροτούν οι Βίκυ Σφακιανάκη,  δημοσιογράφος (Αθήνα), Πέτρος Μαντάς, αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος (ΙΝΑΔΕ), μέλος ΔΣ Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων, στέλεχος της Διαδικασία ΑΕ, Θεόδωρος Δούρος, διευθύνων σύμβουλος της Dur ΑΕ, μέλος ΔΣ Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Κυριαζόπουλος, στέλεχος εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων Ανέλιξη (Καλαμάτα),  Πένυ Βεργάδου, στέλεχος εταιρείας ερευνών Data RC, Έφη Σιαïνη, αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών  Δυτικής Ελλάδος, Λιολιώ Κολυπέρα, πρόεδρος Συλλόγου Άλμα Ζωής Αχαΐας, Βάσω Χαριτοπούλου, ιδρύτρια & επικεφαλής Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης «Διώνη»  Αρχαίας Ολυμπίας, Έφη Αναλυτή, πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας.
Σημαντική στιγμή θα αποτελέσει και η απονομή από τους οργανωτές τιμητικών διακρίσεων σε δύο πρόσωπα καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης για την προσφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία της περιοχής.
Τοποθετήσεις και χαιρετισμούς έχουν κληθεί να απευθύνουν οι Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  βουλευτής Αχαΐας, Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, Πλάτων Μαρλαφέκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας,   Κλεομένης Μπάρλος, πρόεδρος Συνδέσμου Eπιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.
Το πρόγραμμα θα κλείσει με ανοικτή συζήτηση  με την ελεύθερη συμμετοχή και του ακροατηρίου και την καταγραφή των συμπερασμάτων.
Τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά το τέλος θα υπάρξουν ολιγόλεπτες μουσικές παρενθέσεις από σύνολα του Ωδείου Paganini.
Κατά την διάρκεια της Συνάντησης θα λειτουργήσει στο χώρο και Έκθεση ενημερωτικού χαρακτήρα για την προβολή κοινωνικών και άλλων φορέων, κυρίως με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.
Επισημαίνεται ότι η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Η ταυτότητα της Συνάντησης
Οργάνωση: Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Υποστήριξη: Επιμελητήριο Αχαΐας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος
Χορηγοί: Γέφυρα ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ, Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Dur, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ι.Ε.Κ.- Δια Βίου Μάθηση Βέργη, Real Insurance, Χιών ΑΒΒΕ, Πατραϊκή Χαρτοποιία Elite, Fastravel, Ανδρικόπουλος Super Market, Digiland
Ειδικοί συνεργάτες : Το Μαγειρειό της Αγοράς, Ρεστοράν Salumeria , Ωδείο Paganini, Ξενοδοχείο Αστήρ, Λουκουμοποιία Κούλου, Οινομεσσηνιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου