ΠΑΤΡΑ : ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ



Αγαπητοί Συνδημότες, Αγαπητές Συνδημότισσες, σας εύχομαι χρόνια πολλά!
Εύχομαι από καρδιάς υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας.
Οι πιο θερμές ευχές μας στον Πατραϊκό λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, που υποφέρουν για όγδοη συνεχή χρονιά, από την καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, τα διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα, των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων.
Αυτές τις ημέρες, η σκέψη μας βρίσκεται στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, στους χιλιάδες συνδημότες μας που σιτίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων, τα συσσίτια, τους μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Δήμου, των παιδιών που έχουν ανάγκη του δεκατιανού, για να μην λιποθυμούν στα σχολεία, των οικογενειών που ζουν από τα προνοιακά επιδόματα.
Η σκέψη μας βρίσκεται στους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας.
Σε όλους αυτούς, είμαστε δεσμευμένοι. 

Με γνώμονα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, θα συνεχίσουμε με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στην ίδια κατεύθυνση, διεκδικούμε όλα όσα ανήκουν στη λαϊκή οικογένεια, που δεν μπορεί να είναι μια σακούλα τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής (αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα πλατείες, παιδικές χαρές).
Έχουμε καταθέσει και διεκδικούμε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, έργα αναγκαία για την πόλη μας, όπως  η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η ανακατασκευή του παλαιού Αρσακείου, του Δημοτικού Θεάτρου, του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, του κατεστραμμένου Εργοστασίου Τέχνης, η ανάπλαση των πρώην αποθηκών σταφίδας στο Νότιο Διαμέρισμα (ΑΣΟ) η ανάπλαση της Άνω και Κάτω Πόλης με τις σκάλες. Της Γούβας, των Ζαρουχλεΐκων, της περιοχής του Έλους της Αγυιάς.
Από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, διεκδικούμε τον χώρο του πρώην Πειραματικού για την κατασκευή ενός ακόμα παιδικού σταθμού, τον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, την έκταση της σκοποβολής στην Αρόη για την δημιουργία μεγάλου πάρκου αναψυχής, ενώ θα παραδώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα για χρήση από τους Πατρινούς, το χώρο του πλατανοδάσους στον Καστελλόκαμπο και τον χώρο δίπλα στον Κόκκινο Μύλο στις Ιτιές Παραλίας.
Θα αγωνιστούμε να ενισχυθεί η αντίσταση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πάλη του λαού και της νεολαίας.
Να ζωντανέψει η ελπίδα και η προοπτική.
Να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του!
Καλή χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου