ΠΑΤΡΑ: Εδω ...ΠανεπιστήμιοΤο Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας και το Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, στο πλαίσιο των εορτασμών του «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη» με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννησή του, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Αριστοτέλης: Πάντα επίκαιρος», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58).
  Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα κηρύξει η Πρύτανις του Πανεπιστημίου, Καθηγ. Β. Κυριαζοπούλου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Ομότιμος Καθηγητής Στέφανος Παϊπέτης, Μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών και ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Αν. Καθηγητής Μιχάλης Παρούσης. Η Ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις των Ι. Δελλή (Ομότιμου Καθηγητή), Σπ. Ράγκου (Αν. Καθηγητή), Στ. Σταυριανέα (Επ. Καθηγητή) και Π. Κόντου (Καθηγητή). Οι εργασίες της Ημερίδας θα διεξαχθούν τις ώρες: 11.00 – 14.00) και είναι ανοικτές στο κοινό. Αναλυτικά: http://www.upatras.gr/el/node/6570

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Από τα διαθέσιμα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών μια μείωση κατά 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας το έτος 2016, έναντι του έτους 2015, δηλαδή σε απόλυτες τιμές 12.901.621,50 kWh και 14.351.623,10 kWh αντίστοιχα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια εξοικονόμηση οικονομικών πόρων άνω των 300,000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι της τάξης των 2,500,000 ευρώ. Με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική κατάσταση όλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, είναι δεδομένη η υψηλή σημασία εφαρμογής απλών κανόνων «εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας». Ήδη το Πανεπιστήμιο προχωρά, στο μέτρο του δυνατού, στη σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων με λαμπτήρες οικονομίας τύπου LED και έχει πραγματοποιήσει καμπάνιες ευαισθητοποίησης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Η επεξεργασία των στοιχείων συνεχίζεται. Σύντομα θα επανέλθουμε σε αυτό το σημαντικό θέμα με αναλυτικά στοιχεία.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Το «Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ορίστηκε με απόφαση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), εξεταστικό κέντρο για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από 17-19 Μαΐου 2017. Ο κωδικός του Εργαστηρίου στις δηλώσεις είναι 30019 (Υπεύθυνη Άννα Ρούσσου). Ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων είναι η 1η Φεβρουαρίου 2017. Οι δηλώσεις θα γίνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΓ  http://www.greek-language.gr/certification/index.html.  
Πληροφορίες για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του εργαστηρίου (www.greeklab.upatras.gr).

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο το προσωπικό της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε παιδιά εργαζομένων, σε συνταξιοδοτηθέντα μέλη και  σε «φίλους» του γυμναστηρίου. Εκτός από τις τρέχουσες δραστηριότητές του, συμμετέχει σε αθλητικά και ευρύτερα πολιτιστικά δρώμενα, διοργανώνει εσωτερικά πρωταθλήματα, υλοποιεί αγώνες με τοπικά αθλητικά σωματεία, συμμετέχει σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητισμού του Ιδρύματος, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την 3η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα στην αίθουσα της «Αγοράς Αργύρη» με θέμα: «Άσκηση και Διατροφή: Ενεργός τρόπος ζωής» στις 5/12/2016 (http://gym.upatras.gr/node/433). Τονίστηκε η αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων ημερίδων που, από τη μια μεριά επιμορφώνουν το γενικό πληθυσμό για βελτίωση της ποιότητας ζωής, και, από την άλλη, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της έρευνας στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Το Γυμναστήριο, από την πλευρά του, με τα μέλη ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής, την Επιτροπή Αθλητισμού και τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συνεχίζει να παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα σύγχρονα επιστημονικά αθλητικά δεδομένα για την άσκηση και τον αθλητισμό. Επιπλέον σημειώνεται η έγκριση για χρηματοδότηση πρότασης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+SPORTS με επιστημονικό υπεύθυνο τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού, Αναπλ. Καθηγητή κ. Α. Βανταράκη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
& ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου μας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας, προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας με θέμα: «Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο», με την υποστήριξη / έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στόχος του διαγωνισμού είναι να συμβάλει στην πρόληψη του διαδικτυακού εκφοβισμού, θέτοντας την εικαστική δημιουργία στην υπηρεσία της ευαισθητοποίησης των μαθητών. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Η διάρκεια του διαγωνισμού καθορίζεται από την ημέρα προκήρυξης του Διαγωνισμού έως τις 31 Μαρτίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες:

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών  διοργανώνει γιορτή στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεομένης» του θεάτρου «Επίκεντρο+» σε μετάφραση–διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι και σκηνοθεσία της Χρυσούλας Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου