ΠΑΤΡΑ : Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει!

Οι πρωτοφανείς για την χώρα μας καιρικές συνθήκες βρήκαν για άλλη μια φορά την χώρα απροετοίμαστη. Πολλά μέρη της χώρας είναι ακόμα αποκλεισμένα από το χιόνι και τον παγετό, εθνικές οδοί έκλεισαν και μια σειρά από επαγγελματίες έπαθαν σοβαρές ζημιές. Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας την πάγια τακτική επίρριψης ευθυνών σε τρίτους.
Στην πραγματική ζωή, όμως, ελαιοπαραγωγοί, παραγωγοί εσπεριδοειδών και κτηνοτρόφοι κλαίνε πάνω από την χαμένη τους παραγωγή. Δέντρα καταστράφηκαν, ζώα έχουν ψοφήσει από τον παγετό, ενώ πολλές μονάδες έμειναν χωρίς τις απαραίτητες πρώτες ύλες. 

 Και κανείς δεν κάνει λόγο, ακόμα τουλάχιστον, για ενεργοποίηση του εθνικού συστήματος αποζημιώσεων. Κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να ασχοληθεί με την ένταξη των παραγωγών σε επενδυτικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και την ενίσχυσή τους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Αντιθέτως, πολύτιμα, δεσμευμένα χρήματα λιμνάζουν αναξιοποίητα.
Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιανουαρίου. Ποια θα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό; Κάθε ελπίδα για σοβαρή, διεκδικητική στάση έχει χαθεί.
Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει!

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ
ΝΟΔΕ ΑΧΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου