Δύο χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Άγριος «νεοθατσερισμός» στο όνομα της …Αριστεράς!



Η «Αριστερά» στον πιο βρώμικο ρόλο της ιστορίας της (dirty left)
 Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την εξουσία στο όνομα της αντιμνημονιακής ανατροπής.
Όμως, λίγους μήνες μετά, μας έφερε το πιο σκληρό, γενικευμένο και ανακεφαλαιωτικό Μνημόνιο με το οποίο:
-διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις,
-υποβαθμίζεται το Ασφαλιστικό Σύστημα,
-συσσιτιοποιείται ο οικογενειακός βίος,
-καταρρέει το Κοινωνικό Κράτος,
-καταστρέφεται ο πανάρχαιος μικροϊδιοκτητικός τρόπος παραγωγής,
-ο διαχρονικός άυλος και υλικός πλούτος της πατρίδας παραδίδεται στους δανειστές,
-το πολίτευμα υποβαθμίζεται,
-η αντισυνταγματική λειτουργία του τείνει να γίνει θεσμική …κανονικότητα
-και η Βουλή μετασχηματίζεται σε μηχανισμό παραγωγής εφαρμοστικών νόμων που δεν προλαβαίνουν να αναγνωσθούν ούτε καν από τους πιο επιμελείς των βουλευτών.

Παράλληλα, η προικισμένη νεολαία μας παίρνει τον δρόμο της ξενιτειάς ή εθίζεται στην ανεργία ή σε μηνιαίο μισθό 100, 200, 300 ή 400 ευρώ!
Στον πάτο του βαρελιού που υποτίθεται πως φτάνουμε, προμηνύεται μια φτωχογόνα και ανεργιογόνα ανάπτυξη, όπως δείχνουν οι προβλέψεις και οι στατιστικές αρμόδιων εθνικών και διεθνών Οργανισμών!
Η χώρα μετατάσσεται στα αποτυχημένα κράτη (κράτος «rogue»), σε δευτερεύουσα και συμπληρωματική οικονομία και κοινωνία εν σχέσει με αυτές της Ευρώπης. Και στην έκδηλη πλέον αδυναμία του εθνικού μας σχηματισμού, όλοι οι γείτονες ξεδιπλώνουν παλιές και νέες διεκδικήσεις τμημάτων του εθνικού μας χώρου.
Και όλα αυτά υποτίθεται ότι γίνονται στο όνομα της …Αριστεράς!!
Έτσι, ήδη από σήμερα και βεβαίως πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον, οι πολίτες (κυρίως οι νέοι) θα ακούνε «Αριστερά» και θα αποστασιοποιούνται από την πολιτική ή θα τρέχουν στα εθνικιστικά Κινήματα «τύπου Λεπέν», τις τάξεις του οποίου πυκνώνουν πρώην ψηφοφόροι των πάλαι ποτέ κραταιών ευρωκομμουνιστικού και σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας. Το ίδιο συμβαίνει ήδη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Γι’αυτό ο γενικευμένος και αδυσώπητος βαλκανικός «νεοθατσερισμός» που βιώνουμε, αυτή η ελληνική παρωδία, πρέπει να λήξει προτού δημιουργηθούν μη αντιστρεπτές καταστροφές για τη θεσμική νομιμότητα, για το Κοινωνικό Κράτος, για τις θεμιτές και επιβαλλόμενες προσδοκίες
-εναλλακτικές των Μνημονίων- λύσεων!
Υπάρχουν στη χώρα ακόμη δυνάμεις που εις πείσμα της συνολικής διάβρωσης και δυσφήμισης των πάντων παραμένουν όρθιες!
Κι αυτές θα αποτελέσουν τον πυρήνα μιας ευρύτερης κοινωνικής αντιμνημονιακής και πατριωτικής προοδευτικής επανατοποθέτησης της χώρας στις ράγες της Ιστορίας!
Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Ο Πρόεδρος
Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου