ΠΑΤΡΑ : Η Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz Σύνολο του HOMEWOOD - FLOSSMOOR HIGH SCHOOL Στην «Αίγλη»





Η Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz Σύνολο Viking του HOMEWOOD - FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (Illinois, USA) κάνουν «στάση» την προσεχή Κυριακή 26 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ στο χώρο της «Αίγλης» - VESO MARE.

 Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης περιοδείας του Αμερικανικού Καλλιτεχνικού Λυκείου HOMEWOOD – FLOSSMOOR, σε έξι πόλεις της Ελλάδας (Καλαμπάκα, Ιτέα, Πάτρα, Ολυμπία, Ναύπλιο και Αθήνα). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα μέλη των δύο μουσικών σχημάτων, υπό τη διεύθυνση της Sarah Whitlock, είναι Αμερικανοί μαθητές λυκείου από 15 έως 18 ετών. Οι συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας αποτελούν μέρος του μουσικού σχολικού προγράμματος στο Λύκειο HOMEWOOD - FLOSSMOOR, ενώ το Jazz σύνολο Viking πραγματοποιεί τις πρόβες και τις παραστάσεις του εκτός σχολικού προγράμματος. Το πρόγραμμα της συναυλίας συνθέτουν  Αμερικανικά συμφωνικά κομμάτια και jazz επιλογές.


Η Συμφωνική Ορχήστρα είναι ένα σχήμα διακεκριμένου επιπέδου, που επικεντρώνεται στην απόδοση υψηλής ποιότητας μουσικού προγράμματος για ξύλινα και χάλκινα πνευστά και κρουστά. Η διδασκαλία δίνει έμφαση στην απόκτηση ιδιαίτερων δεξιοτήτων για τους οργανίστες των πνευστών και των κρουστών, καθώς επίσης και στη μουσική θεωρία, ιστορικές έννοιες, έρευνα και διεύθυνση ορχήστρας.

Το Jazz Σύνολο Viking είναι ορχηστρικό σχήμα που επικεντρώνεται στην ανάλυση και την ερμηνεία ποιοτικότερου ρεπερτορίου για σύνολα jazz. Η εκπαίδευση των μουσικών περιλαμβάνει ανάπτυξη ανώτερων αντιληπτικών, ακουστικών και τεχνικών ικανοτήτων για jazz οργανίστες, καθώς και μουσική θεωρία, ιστορία και στιλιστικές έννοιες. Εκτός από αρκετές επίσημες συναυλίες, τα μέλη του Συνόλου συμμετέχουν σε πολλά φεστιβάλ jazz και σε διάφορες σχολικές ή τοπικές εκδηλώσεις.

Η Sarah Whitlock, διευθύντρια των δύο μουσικών σχημάτων, έλαβε το πτυχίο της στη Μουσική Εκπαίδευση από το Illinois State University. Από το 1999 έως το 2005 δίδασκε την ορχήστρα και τη χορωδία στο Λύκειο Bloom Township. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεύθυνση Ορχήστρας Πνευστών στο Πανεπιστήμιο Central Michigan και, παράλληλα, ήταν βοηθός του Jack Williamson, καθηγητή στο Λύκειο Wheeling. Κατά την παραμονή της στο ίδιο πανεπιστήμιο, έλαβε υποτροφία Gender & Ethics από το College Band Director’s Association στο Hart School of Music Conducting Symposium.
Από τότε έχει διευθύνει ορχήστρες στις πολιτείες Michigan, Iowa, Indiana και Illinois. Διετέλεσε επισκέπτρια διευθύντρια στη Συμφωνική Ορχήστρα του South Suburban College, στην ορχήστρα Phantom Regiment Drum and Bugle Corps για οκτώ χρόνια και δίδαξε στις ορχήστρες Pioneer και Phantom Regiment brass lines, ούσα Brass Captain για την ορχήστρα Colts Drum and Bugle Corp. Σήμερα, βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο της θητείας της ως Διευθύντρια Ορχηστρών στο Λύκειο Homewood-Flossmoor, ενώ διευθύνει επίσης την Τοπική Ορχήστρα του Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου