Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 1οGRIECHELANDFESTIVALΗ «Μυθική Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν δυναμικά το παρόν στο 1οGRIECHELANDFESTIVAL, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017.
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ και έλαβε  χώρα στη Marktplatz, την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο του Ντίσελντορφ, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Παλαιάς Πόλης, με στόχο την προβολή του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας και της παράδοσής της, μέσα από την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη μουσική, το χορό, την τέχνη και τη γαστρονομία. Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε από δράσεις γευσιγνωσίας, οινογνωσίας, ταξιδιωτικές πληροφορίες και διαγωνισμούς, μαθήματα χορού, βόλτες με ξύλινα ποδήλατα, ομιλίες, πολιτιστικά προγράμματα, αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας, καθώς επίσης και  από ημερίδα με θέμα τα ελληνικά ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα.

Πριν την έναρξη του φεστιβάλ τελέστηκε δοξολογία στο ναό St.Nambertus-Kirche από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο και τους Επισκόπους Λεύκης Ευμένιο και Αριανζού Βαρθολομαίο. Κατά την επίσημη έναρξη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουραςαπηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, τονίζοντας πως το φεστιβάλ αποτελεί μοναδική ευκαιρία προώθησης των τοπικών προϊόντων της κάθε περιοχής, γνωριμίας των ομογενών, σύσφιξης των σχέσεων της ελληνικής κοινότητας με το γερμανικό κοινό, αλλά και ανάδειξης της τουριστικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας.  Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ντίσελντορφ κ. ThomasGeisel, o Υπουργός Οικονομίας Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Dr. NorbertWalter-Borjans, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. BerndNeumann, ο Υφυπουργός Εργασίας και Ενσωμάτωσης κ. ThorstenKlute, αντιδήμαρχοι από το Ντίσελντορφ, την Κολωνία, το Φέλμπερτ και το Ράτινγκεν, καθώς επίσης και Γενικοί Πρόξενοι από 20 χώρες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο 32 τμ, στον οποίο συμμετείχαν τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και οινοποιεία από όλη την Πελοπόννησο, δίνοντας τη δυνατότητα προώθησης και καλύτερης γνωριμίας του τουριστικού και γαστρονομικού προϊόντος του προορισμού στο γερμανικό κοινό και τους Έλληνες ομογενείς.


Τη δεύτερη και τρίτη μέρα του φεστιβάλ στην κεντρική σκηνή πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την οποία προβλήθηκαν βίντεο της περιοχής, για το τουριστικό προϊόν του προορισμού. Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από livecooking, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τις ξεχωριστές πελοποννησιακές συνταγές και να γνωρίσουν το καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου. Το περίπτερο επισκέφτηκαν όλοι οι επίσημοι εκπρόσωποι που παρευρέθησαν στο φεστιβάλ, οι οποίοι εξήραν την παρουσία της Πελοποννήσου και την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της περιοχής μέσω της εξωστρέφειας και της τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ από το περίπτερο της Περιφέρειας πέρασαν χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Πελοπόννησος Α.Ε. και τους τουριστικούς πράκτορες, να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής,  καθώς και να γευτούν εδέσματα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους.
Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στο 1οGRIECHELANDFESTIVAL, κρίνονται εξαιρετικά θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, καθιστώντας έτσι αναγκαία την ανανέωση του ραντεβού για συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση και την επόμενη χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου