Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή

Με ισχυρές καταιγίδες επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα στο κλεινόν άστυ – Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στην Ιονία Οδό – Μποτιλιάρισμα στα διόδια της Ελευσίνας – Επί ποδός η Τροχαία
Μετά το ηλιόλουστο Πάσχα, οι εκδρομείς επιστρέφουν στα μεγάλα αστικά κέντρα υπό καταρρακτώδη βροχή. Στην Αττική σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα, η οποία δυσχέρανε την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.
Στην Ιονία Οδό, και στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας παρατηρούνται πολλά προβλήματα, με τους οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους σε αρκετά σημεία του δικτύου.

 
Ο καιρός, κάνει ακόμα χειρότερη την επιστροφή, καθώς από το μεσημέρι σημειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, από τα βόρεια μέχρι και τα δυτικά, ισχυρές καταιγίδες.Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα έχει δημιουργήσει τεράστιο μποτιλιάρισμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, στην Ιόνια οδό.
Ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, για πάνω από 15 χιλιόμετρα καταγράφεται στην «Ιονία Οδό». Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Αστυνομία, ανάσχεση στην κυκλοφορία στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Αντίρριο.
Πριν το τούνελ της Κλόκοβας η ταλαιπωρία των εκδρομέων χτυπάει κόκκινο αφού η ουρά φτάνει ακόμη και τα 15 χιλιόμετρα.Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.
Ατο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, το απόγευμα της Δευτέρας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έχει σχηματιστεί ουρά, περίπου, δύο χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων. Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν υπάρχει πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.
Στην Αθηνών - Λαμίας, τα προβλήματα στην κυκλοφορία ξεκινούσαν από τα Καμένα Βούρλα και έφταναν μέχρι την Αθήνα!
Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλέστερη επιστροφή των πολιτών που έφυγαν από τις πόλεις για να γιορτάσουν το Πάσχα, η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ μέτρα που αφορούν στην κυκλοφορία των φορτηγών. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων ως εξής:
Για το ρεύμα εισόδου έως τις 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
- Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
- Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
- Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) αυτής.
Αύριο, Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 23:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:
- Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
- Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Βροχές και καταιγίδες
Υπό καταρρακτώδη βροχή επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα στα αστικά κέντρα καθώς από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Το σκηνικό συνθέτουν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικότερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), είναι:
Α. Αρχικά η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου