"Λουκέτο" στην Τούμπα και -6 βαθμούς στον ΠΑΟΚ

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Αφαίρεση 6 βαθμών, ποινή επτά 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο στον ΠΑΟΚ. Πρόστιμο και 3 αγωνιστικές στην ΑΕΚ.Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ αναφορικά με τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Η πειθαρχική επιτροπή εξέδωσε απόφαση και τιμώρησε με -6 βαθμούς τον "Δικέφαλο του Βορρά" για τα playoffs (αυτό βέβαια δεν επηρεάζει την βαθμολoγία γιατί 2η και 3η θέση δίνουν το ίδιο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League) και με τιμωρία 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό σημαίνει στην πράξη πως για σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο η Τούμπα θα είναι κλειστή και αυτό τεράστιο οικονομικό και όχι μόνο πλήγμα για τους "ασπρόμαυρους". Παράλληλα, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 282.500 ευρώ.
Η ΑΕΚ δεν είχε τόσο βαρύ κατηγορητήριο όσο ο ΠΑΟΚ, απέφυγε την αφαίρεση βαθμών (δεν θα άλλαζε κάτι ούτε στην δική της περίπτωση, διότι θα ήταν -3 για την Ένωση), της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για 3  αγωνιστικές για την επόμενη σεζόν και πρόστιμο 170.000 ευρώ.
Παράλληλα τιμωρείται και ο Λούμπος Μίχελ με πρόστιμο 1800 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες. Να τονιστεί ότι οι ποινές είναι εφέσιμες και οι δυο ομάδες έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους για να μειωθεί η ποινή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου