Ιονία Οδός: Παραδίδεται στην κυκλοφορία και το τμήμα Αμφιλοχία-Άρτα

Άλλο ένα τμήμα της Ιονίας Οδού θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την Τετάρτη (26/7). Ο λόγος γι' αυτό που ενώνει τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας με την παράκαμψη της Άρτας στους Σελλάδες και το οποίο έχει μήκος 27 χιλιόμετρα.
Η παράδοσή του θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης στο 124ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αντίρριο, ώστε η Ιονία Οδός να γίνει ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκος 182 χιλιομέτρων και η Δυτική Ελλάδα να έχει το δικό της οδικό δίκτυο. Κάτι που σημαίνει, βέβαια, και μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να διανύσει το συγκεκριμένο τμήμα.


Για την ακρίβεια, από 40 λεπτά... πέφτει κατά 50%, αφού ο εκάστοτε οδηγός δε θα χρειάζεται πάνω από 20 λεπτά για να βρεθεί από τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας στο ύψος των Σελλάδων. Επίσης, με την παράδοση του εν λόγω τμήματος, οι οδηγοί γλιτώνουν τις στροφές της περιοχής του Μενιδίου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το διπλής κατεύθυνσης οδικό δίκτυο συμπεριλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου