ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Να φέρουν καύσιμα στο αεροδρόμιοΕνωμένοι για το τελευταίο και καθοριστικό βήμα
 Την πάγια θέση τους για τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και την άμεση εύρεση λύσης στο θέμα των καυσίμων επανέλαβαν σήμερα οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δήμαρχοι της Π.Ε. Ιωαννινών, το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συνάντηση με τον αρμόδιο Γ.Γ. την περασμένη εβδομάδα ώστε να καθοριστεί μια κοινή γραμμή ενόψει της πιο σημαντικής σύσκεψης που θα γίνει στα τέλη του μήνα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, εξήγησαν πως αυτό που έχει ζητηθεί εκ μέρους των εταιριών είναι ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον του αεροδρομίου προκειμένου να πειστούν αναλάβουν την τροφοδοσία καυσίμων σε αυτό υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος με όλα όσα έχουν γίνει και τις δυνατότητες που υπάρχουν μελλοντικά.
Παράλληλα επισήμαναν πως από την πλευρά τους θα φροντίσουν ώστε η συνάντηση στο Υπουργείο να γίνει μέχρι τις 28 Αυγούστου αναγνωρίζοντας τις πιέσεις που ασκούνται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που ενδιαφέρονται για τον προορισμό Ήπειρος.
«Είμαι αισιόδοξος πως με τον φάκελο που θα ετοιμάσει ο Δήμος θα πείσουμε τις εταιρίες, οι οποίες λειτουργούν με τη λογική του κέδρους, ότι θα έχουν όφελος να φέρουν καύσιμα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, για το οποίο η πολιτική βούληση για την αναβάθμισή του είναι ορατή», σημείωσε ο κ. Μάντας.
«Φτάσαμε πολύ κοντά και τώρα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να βρεθεί η λύση. Εμείς σαν βουλευτές από την μεριά μας και οι τοπικοί φορείς από τη δική τους πλευρά. Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί μπορούμε στο τέλος να δώσουμε λύση στο θέμα των καυσίμων», είπε ο κ. Στέφος.
«Υπάρχει η πολιτική βούληση και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Με ένα τεκμηριωμένο φάκελο και τις συντονισμένες μας προσπάθειες θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης
Αυτό που αποφασίστηκε είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Ένωση Ξενοδόχων να καταρτίσουν ένα πλήρη φάκελο με τις κινήσεις και τις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται προκείμενου να παρουσιαστεί αρχικά στο Υπουργείο και μετά στις εταιρίες που μπορούν να τροφοδοτήσουν με καύσιμα το αεροδρόμιο.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι η πρωτοβουλία μας να συγκαλέσουμε τη σύσκεψη αυτή αποδείχτηκε σωστή και μας οδήγησε σε σημαντικά συμπεράσματα. Όλοι μαζί, αυτοδιοίκηση, φορείς και βουλευτές ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το τελευταίο και καθοριστικό βήμα σε ότι αφορά την εγκατάσταση για την τροφοδοσία καυσίμων. Είναι πολύ σημαντικό ότι συνάντηση στην Αθήνα θα γίνει παρουσία του Υπουργού και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να οπλίσουμε τη φαρέτρα μας με επιχειρήματα προκείμενου να πείσουμε για την αναγκαιότητα λύσης του ζητήματος», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.
 Ο ίδιος επανέλαβε πως πρόθεση του Δήμου και της Περιφέρειας είναι να συμμετέχουν, εφόσον απαιτηθεί, στο κόστος για τις δεξαμενές των καυσίμων, είτε προτιμηθούν οι μεταφερόμενες, είτε η ανακατασκευή των υπαρχουσών υπόγειων δεξαμενών, τονίζοντας πως αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από το Υπουργείο είναι πως η επένδυση για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση των δεξαμενών καυσίμων του αεροδρομίου Ιωαννίνων είναι τόσο αναγκαία όσο η ίδια του η ύπαρξη.
«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για να υπάρξει χρειάζεται καύσιμα και μόνιμες εγκαταστάσεις. Μιλάμε για μια επένδυση που είναι ελάχιστη μπροστά στη δαπάνη για να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες, αλλά χωρίς αυτή ουσιαστικά όλη η επένδυση θα πάει χαμένη», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτησε από όλους να δουν το θέμα «ηπειρωτικά», τόνισε πως οι υπάρχουσες δεξαμενές μπορεί να μην είναι σε θέση να δεχτούν καύσιμα αλλά το κόστος ανακατασκευής τους δεν είναι απαγορευτικό, προτείνοντας μάλιστα αν δεν βρεθεί λύση να το αναλάβουν από κοινού Περιφέρεια, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ζίτσας και ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ έκλεισε με την πρόταση να περάσει η διαχείριση του αεροδρομίου στους παραπάνω φορείς.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, τέλος, δήλωσε πως οι συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με ξένους τουριστικούς πράκτορες όπως η Apollo, αλλά και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει κι άλλοι τουριστικοί πράκτορες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσεται σε αυτό εκφράζοντας την ελπίδα πως στη συνάντηση της Αθήνας όλα αυτά θα γίνουν κατανοητά και το θέμα των καυσίμων θα τελειώσει θετικά.
Στη σύσκεψη πέραν του Δημάρχου Ιωαννίνων, του Περιφερειάρχη Ηπείρου και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Ζίτσας, Μ. Πλιάκος, Κόνιτσας, Αν. Παπασπύρου, Πωγωνίου, Κ. Καψάλης, Β. Τζουμέρκων, Γ. Σεντελές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου, Ν. Δρακότας, ο αντιδήμαρχος Δωδώνης, Γ. Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Γ. Μήτσης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου