Νίκος Νικολόπουλος: Είναι μεγάλα παιδιά στην ΠΑΕ Παναχαϊκή και δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ομάδα.ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ, ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, οι επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας και η διεκδίκηση της διεξαγωγής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων από την Πάτρα, αποτέλεσαν το τρίπτυχο της σημερινής ραδιοφωνικής παρέμβασης του Αχαιού Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στον SPOR 24 FM Πάτρας και τον δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη.
Ως συνήθως, «ποταμός» ο ανεξάρτητος βουλευτής, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, δίνοντας ταυτόχρονα τροφή για σκέψη.
Αναφερόμενος, αρχικά, στη διεκδίκηση των Αγώνων είπε ότι είναι σωστό να συμπεριφέρεται εξωστρεφώς η πόλη, ωστόσο ζήτησε από τους αρμόδιους να δημοσιοποιήσουν ποιο θα είναι το ανταποδοτικό όφελος για την Πάτρα, με δεδομένο ότι θα κοστίσουν 3 εκ. ευρώ.
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτήθηκε για την νέα εποχή της ΠΑΕ Παναχαϊκή και μάλιστα δεν δίστασε να θίξει τις διαταραγμένες σχέσεις κάποιων μελών της «Παναχαϊκής Συμμαχίας». 


Συγκεκριμένα είπε:
«Το εγχείρημα της « Παναχαϊκής Συμμαχίας» δεν κινδυνεύει από την όποια διαφορετική εκλογική προτίμηση ή την όποια κοινωνική σχέση, ακόμα και την όποια προσωπική διαφορά δυο, τριών ή και περισσότερων στελεχών της.
Τα μεγάλα παιδιά ξέρουν- θέλω να πιστεύω- να διαχωρίζουν αυτά και να μην ακυρώνουν την επίτευξη του υπέρτερου στόχου, όπως είναι η οργάνωση της Π.Α.Ε. η ανάπτυξη των υποδομών της, η οικονομική της αυτάρκεια και, εν τέλει, η επάνοδος της στην Α’ Εθνική.
Άλλοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι.
Σήμερα υπηρετείται ένα πλάνο, που θέλει χρόνο για να υλοποιηθεί. Η Παναχαϊκή απουσιάζει μια 15ετία  από το τοπ επίπεδο του Ελληνικού ποδόσφαιρου. Μέχρι να επανέλθει στην Α’ Εθνική απαιτείται κάθε χρόνο η κάλυψη των «ανοιγμάτων» της από τους μετόχους, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια για έργα υποδομής, ώστε να είναι πανέτοιμη στην μεγάλη κατηγορία.
Δύο, λοιπόν, είναι τα ζητήματα- αγκάθια. Το πρώτο, που απεύχομαι βέβαια, είναι η «κόπωση» των μετόχων και «συμμάχων», γιατί είναι υποχρεωμένοι να βάζουν συνέχεια το χέρι στη τσέπη και το δεύτερο η στάση των φιλάθλων, σε σχέση με την υπομονή τους, τα ζητούμενά τους και τον χρόνο επανόδου της ομάδας στην Α’ Εθνική».
«Στήριξα τον Πλάτωνα, αλλά δεν πέρασε τη… βάση».
Στη συνέχεια η κουβέντα με τον δημοσιογράφο πήγε στο Επιμελητήριο και ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:
«Είναι άλλη η «μπάλα» στο Επιμελητήριο και άλλη στο γήπεδο της Παναχαϊκής.
Διατύπωσα, όπως ξέρετε, άποψη πρόσφατα για το Επιμελητήριο και έκρινα ως… μετεξεταστέο το έργο του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στην προεδρία του φορέα. Ωστόσο, θα θυμάσθε, σε ό,τι αφορούσε την Παναχαϊκή, συνέδραμα τον δίκαιο αγώνα της «Συμμαχίας» για να μην βαρύνουν τα χρέη των παλιών μεγαλομετόχων τη νέα ΠΑΕ.
Κι αύριο το πρωί αν έχω τη δυνατότητα και μου το ζητήσει ο Πλάτωνας, να στηριχθούν όποιες επενδυτικές προσπάθειες της LUX στο Αίγιο ή στις αγορές της Ασίας ή της Αφρικής, θα το πράξω.
Υπόθεση εργασίας κάνω για να αντιληφθείτε πως σκέφτομαι. Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό ζήτημα. Έξω από τα κοινά, είμαστε φίλοι. Έτσι τουλάχιστον νοιώθω εγώ, που συνδέομαι κοινωνικά και ανθρώπινα μαζί του. Στον δημόσιο στίβο, όμως, θα τον κρίνω και θα με κρίνει. Θα επικροτήσω ή θα αποδοκιμάσω πράξεις του κι έχει το δικαίωμα να κάνει το ίδιο. Στις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου είδα θετικά και ενίσχυσα την υποψηφιότητά του. Τώρα κρίνω, από τα πεπραγμένα του ότι  δεν πέρασε τη… βάση.
Είναι υποκειμενική η άποψή μου, αλλά ξέρετε ότι πάντα λέω αυτό που νοιώθω και που πιστεύω.  Ας  έστρωνε καλύτερα. Τι να του κάνω εγώ;
«Πάνω απ’ όλα οι θεσμικοί ρόλοι».
Άλλωστε, αξίζει να πω, για να υποδηλώσω τον τρόπο που σκέφτομαι και ενεργώ, πως σε οποιαδήποτε πρόβλημα του Επιμελητηρίου, είτε μου ζητήθηκε, είτε κινήθηκα αυτοβούλως, έκανα πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, χωρίς να επηρεάζομαι από την όποια άποψη σχημάτιζα για το έργο του. Για έναν απλό λόγο. Πάντα, πάνω από ένα πρόσωπο- κι εν προκειμένω τον Πλάτωνα- θέτω ένα θεσμό, την αποστολή του και τη χρησιμότητά του στο κοινωνικό σύνολο.
Έχω κι ένα ακόμη ατράνταχτο επιχείρημα. Δεν ήμουν ποτέ στο παραβάν για να ξέρω αν με ψήφισε ή όχι τις πολλές φορές που ήμουν υποψήφιος βουλευτής.
Μπορεί να με ψήφιζε, μπορεί και όχι.
Ουδόλως, όμως, αυτό όλα τα χρόνια έχει επηρεάσει την θεσμική μου λειτουργία.
Είχε και έχει αυτός και εγώ και όλοι το δικαίωμα της επιλογής κόμματος και Βουλευτή. Και φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσετε πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε την γραβάτα με το σώβρακο...».
«Εύχομαι να μην κουραστούν οικονομικά οι μέτοχοι της Παναχαϊκής».
Επανερχόμενος στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο ανεξάρτητος βουλευτής, επέμεινε σε ενδεχόμενη οικονομική «κόπωση» των μετοχών, υποστηρίζοντας:
«Η Παναχαϊκή σήμερα δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο, ούτε ο Ρόταρυ Πατρών, ούτε ο φυσιολατρικός, ούτε το φιλόπτωχο. Είναι Α.Ε. Είναι, λοιπόν μια πολυμετοχική επιχείρηση.
Μίλησα νωρίτερα για οικονομική «κόπωση» των μελών της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» που ήδη φάνηκε από το γεγονός ότι δεν μπήκαν κάποιοι μέτοχοι στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπως π.χ. ο κ. Κοντοθόδωρος. Θέλω να τοποθετηθώ σ’ αυτό το λεπτό θέμα πιο εξειδικευμένα.
Σήμερα, ως εταιρία η Παναχαϊκή διοικείται από Δ.Σ. Το δε, βάρος των υπογραφών, των ευθυνών και των υποχρεώσεων πέφτει στον Πρόεδρο Κώστα Μπακαλάρο. Μην συγχέουμε, λοιπόν, τον εθελοντισμό της «Π.Σ.» με την εταιρία.
Απεύχομαι κάθε οικονομική «κόπωση» των «Συμμάχων». Άνθρωποι, όμως, είμαστε. Κι ύστερα, οι αντοχές του καθενός δεν είναι ανεξάντλητες. Έχω πληροφορηθεί, για παράδειγμα, ότι ο φετινός προϋπολογισμός της ΠΑΕ είναι 800.000€. Πόσα θα είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας, τα εισιτήρια των αγώνων, τις διαφημίσεις και τις χορηγίες; Κρατική αρωγή δεν υπάρχει. Τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν υπάρχει, αλλά κι αν υπάρξει δεν θα ξεπεράσει τις 100.000€.
Χοντρικά, εκτιμώ, ότι θ’ απαιτηθούν 300-400.000€ για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της σεζόν. Αν κιόλας οι εισπράξεις των αγώνων είναι αυτές που έχουν προϋπολογιστεί. Αν, ο μη γένοιτο, δεν κάνει πορεία πρωταθλητισμού η Παναχαϊκή, ποια θα είναι η ανταπόκριση των φιλάθλων;
Θέτω προβληματισμούς, όπως διαπιστώνετε, που δεν απέχουν από την σκληρή πραγματικότητα της Β’ Εθνικής και το κάνω με καλή προαίρεση».
«Ο Μπακαλάρος έχει τη δύναμη του Σπανού ή του Κωστούλα…»
Ολοκληρώνοντας την ραδιοφωνική παρέμβασή του ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε:
«Δεκαπέντε επιφανείς συμπολίτες έχουν βάλει τα ωραία τους λεφτά, τους συγχαίρουμε γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε. Δεν λείπουν, όμως, ρεαλιστικά, οι φόβοι για το αύριο. Πάντα πρέπει να το έχουμε κατά νου αυτό. Και τι θα γίνει τότε; Θα πάρει το φορτίο ο Κώστας Μπακαλάρος; Αυτός είναι ο Πρόεδρος. Και είναι πολλά τα λεφτά, φίλε Κώστα. Ελπίζω να το έχεις συνειδητοποιήσει και να έχεις κάνει το κουμάντο σου.
Εύχομαι να αποδειχθεί ότι οι 15 αθροίζουν όχι έναν, αλλά δύο, τρεις και… δεκατρείς Πανόπουλους και Κωστούλες. Ο Μπακαλάρος δεν είναι τυχαίος, είχε την οικονομική δύναμη του Σπανού. Μακάρι, βέβαια, να μην χρειασθεί να «ματώσουν».
Ολόψυχα λέω, μακάρι να πάνε όλα καλά, γιατί είναι δυσκολότατο το εγχείρημα και- κακά τα ψέματα- θέλει υπομονή και χρήμα. Μακάρι, μακάρι, μακάρι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου