ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Υποψήφιος για πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Βαγγέλης Ξυγκώρος

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ανακοίνωσε  ο εμπορικός διευθυντής της Οινομεσσηνιακής Α.Ε., Βαγγέλης Ξυγκώρος, που κατεβαίνει στις εκλογές με το συνδυασμό «Μεσσηνία- Καινοτομία». Ένα συνδυασμό που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελείται από μια ομάδα νέων, που χρόνια τώρα παρακολουθεί τη δράση του Επιμελητηρίου και γνωρίζει τη σημασία του.
Βασική αρχή του συνδυασμού είναι ότι πιστεύουν ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα μόνο όταν η επιχειρηματική κοινότητα είναι ενωμένη και με σχέδιο, σοβαρότητα και επιχειρήματα διεκδικεί λύσεις από την Πολιτεία, την κεντρική εξουσία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μιλώντας για τις κινήσεις του μέχρι σήμερα, ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί ήδη στρατηγικό σχέδιο, το οποίο βασίζεται σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις και ανάγκες, είναι ικανό να αντιμετωπίσει προβλήματα των επιχειρηματιών και να δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσσηνίας.


Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο συνδυασμός του πιστεύει απόλυτα ότι η οικονομία της Μεσσηνίας έχει μέλλον μόνο εάν έχει επίδοση στην καινοτομία, δηλαδή στην ανάπτυξη νέων ποιοτικών προϊόντων, υπηρεσιών και παραγωγικών διαδικασιών με οικονομική αξία, ώστε να είναι σε θέση να τα εισαγάγει με επιτυχία στις διεθνείς αγορές.
Βασικά,  σημεία που ο συνδυασμός «Μεσσηνία- Καινοτομία» υποστηρίζει είναι τα ακόλουθα:
-Ισόρροπη  και βιώσιμη  ανάπτυξη με την ανάδειξη  όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας
-Μεσσηνία εξωστρεφής
-Φιλικό περιβάλλον για επιχειρήσεις και επενδύσεις
-Καινοτομία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών, αναπτυξιακών εργαλείων και παραγωγικών διαδικασιών, με έμφαση στη δημιουργία κλαδικών συνεργειών (clusters)
-Καινοτομία στον τουρισμό - κλειδί για την ενίσχυση όλων των τομέων της οικονομίας
-Ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, καινοτομία, ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω της διαρκούς ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών, της κατάρτισης των επιχειρηματιών σε σύγχρονες πρακτικές marketing.
-Αξιοποίηση της Τεχνολογίας
-Αξιοποίηση της πλούσιας παράδοσης της περιοχής και ενδυνάμωση της τοπικής φυσιογνωμίας.
Μετά την παρουσίαση των θέσεων ο κ. Ξυγκώρος δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Η πρώτη είχε να κάνει με τους νέους επιχειρηματίες και αν στο συνδυασμό του θα υπάρχουν παλιότερα μέλη. Όπως είπε, βασικός στόχος είναι να εμπλακούν στο Επιμελητήριο νέοι άνθρωποι, που σίγουρα θα έχουν να δώσουν κάτι, «έτσι σε συνδυασμό με τα παλιότερα στελέχη θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να πάνε ένα βήμα μπροστά το Επιμελητήριο».
Για την απαξίωση προς το Επιμελητήριο από πολλούς επαγγελματίες και αυτοί θα πάνε να ψηφίσουν, παραδέχτηκε ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι οι νέοι άνθρωποι που θα εμπλακούν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές θα μεταδώσουν το μήνυμα σε άλλους επιχειρηματίες ότι αξίζει να ασχοληθούν.
Σε ερώτηση για κομματικά παιχνίδια που στήνονται πίσω και από αυτές τις εκλογές, ο κ. Ξυγκώρος είπε ότι τα κόμματα είναι κυψέλες δημοκρατίας και θεσμοί βάσει των οποίων υπάρχει το δημοκρατικό πολίτευμα. Από την άλλη, ο επιμελητηριακός θεσμός είναι κάτι ξεχωριστό που πρέπει να βοηθήσει τα κόμματα, ώστε να φέρουν προτάσεις και να πάνε μπροστά αυτό που λέγεται επιχειρείν. Στο δικό του, δε, συνδυασμό υπάρχουν υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και αυτή η διαφορετικότητα τον κάνει να αισθάνεται χαρούμενος ότι θα υπάρξει ένα όμορφο αποτέλεσμα.
Σε άλλη ερώτηση για το αν ενδεχόμενη εκλογή του σηματοδοτεί το νέο ή συνέχεια του παρόντος καθεστώτος, ο κ. Ξυγκώρος απάντησε ότι δε θέλει να γκρεμίσει τίποτα από ό,τι έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις, αλλά στόχος είναι να χτιστούν νέα πράγματα, «στο παρελθόν έγιναν σημαντικά πράγματα, ενώ κάποια άλλα δεν έγιναν στο βαθμό που θα έπρεπε. Στόχος είναι οι νέοι άνθρωποι να συνεχίσουν πράγματα στα οποία το Επιμελητήριο είχε μείνει πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου