Προβλήματα σε Καλάβρυτα, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία από την χιονόπτωση


«Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες, ώστε να μείνουν ανοικτοί όλοι οι δρόμοι, από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο» λέει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.
Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν το χιόνι και τον παγετό, προσθέτει.
Τα συνεργεία της ΔΕΗ, προσπαθούν να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος σε κοινότητες του δήμου, που έχει διακοπεί λόγω πτώσης δένδρων, από το βάρος του χιονιού, πάνω στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, αναφέρει στο Γιώργος Λαζουράς


Λόγω και  της πτώσης των δέντρων κοντά στην κοινότητα Μάνεσι, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων, στη εθνική οδό Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής εθνικές και επαρχιακές οδούς της Αχαΐας:
*Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.
*Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας.
*Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου.
*Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης.
*Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών.
*Κλειτορίας - Αροανίας, έως και Ψωφίδα.
*Κλειτορίας - Γκούρας, μέσω Λυκουρίας.
*Ακράτας - Ζαρούχλας, από το 16ο χιλιόμετρο και άνω.
*Ακράτας - Περιστέρας, από το 16ο χιλιόμετρο και άνω.
*Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 15ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην δημοτική Μίχα - Κομπηγαδίου - Δεμεστίχων - Λεοντίου - Ρακίτας.
Στην Αιτωλοακαρνανία, τα προβλήματα, λόγω του χιονιού, εντοπίζονται στις ορεινές περιοχές, αφού είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων για τις μετακινήσεις στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας -Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Ναυπάκτου - Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και Ναυπάκτου - 'Ανω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.
Στα λευκά το Πήλιο- Ανοιχτοί οι δρόμοι με συνεχείς αποχιονισμούς- Θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο
Πυκνό χιόνι, αλλά με λιγότερη ένταση από χθες, έπεφτε όλη τη νύχτα, στο κεντρικό Πήλιο, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 25 εκατοστά στα Χάνια και τα 50 εκατοστά στις Αγριόλευκες.
Το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό στις κορυφές του Πηλίου και στα Χάνια τα θερμόμετρα έδειξαν το πρωί -4 βαθμούς και στον Βόλο μόλις 2.
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στο Πήλιο και κυρίως ο οδικός άξονας Βόλου-Ζαγοράς, αφού εργάζονται συνεχώς και αποχιονίζουν το οδόστρωμα, από την Πορταριά μέχρι το Καράβωμα, 6 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να μη παγώσουν οι δρόμοι.
Οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, υποχρεώνονται από την Τροχαία Βόλου να χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, λίγο μετά την Πορταριά.
Άφθονο χιόνι έχει πέσει και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, όπου το ύψος του ξεπέρασε τα 50 εκατοστά και σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιγγλέση, της εταιρίας "Κενταύρων Ορος", θα ανοίξει το Σαββατοκύριακο για να υποδεχθεί, για πρώτη φορά φέτος, όσους θελήσουν να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στο χιόνι.
Πυκνό χιόνι έπεσε και στην Οθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού από χθες το πρωί και στην Ανάβρα ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας-Δομοκού παραμένει ανοιχτός, λόγω του συνεχούς αποχιονισμού.
Παρά τις δυσκολίες, σήμερα πραγματοποιήθηκαν κανονικά όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς τους ορεινούς οικισμούς.
Οδηγίες της Περιφέρειας Κρήτης προς τους πολίτες καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού στο νησί
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς στο νησί αναμένεται, από σήμερα έως και την Κυριακή, επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση θερμοκρασίας, τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες, καθώς επίσης και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Σε ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, καλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, ενώ παράλληλα δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.
Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου