ΠΑΤΡΑ : Ποτοποιΐα ΣΠΗΛΙΩΤΗ - Διέκοψε τη λειτουργία της, μετά από 110 χρόνια



 Διέκοψε τη λειτουργία της, μετά από 110 χρόνια παρουσίας στην αγορά του εμπορικού κέντρου της Πάτρας, η γνωστή και ιστορική ποτοποιΐα ΣΠΗΛΙΩΤΗ, στην οδό Ρήγα Φεραίου 134 και Φιλοποίμενος, όπου στεγαζόταν από το 1992. Τα ρολά κατέβηκαν οριστικά, όπως και η χαρακτηριστική ταμπέλα, που ανέφερε το 1907, ως έτος της επιχείρησης από τους αδερφούς Σπηλιώτη Γεώργιο, Σπύρο, Δημήτριο και Ανδρέα και τον πατέρα τους Ιωάννη Σπηλιώτη.
. Τέσσερεις γενιές της οικογένειας δημιούργησαν την ιστορία της επιχείρησης,  που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν ποιότητας στο είδος της και σημείο αναφοράς για τους πατρινούς, αρχικά στην οδό Πατρέως και Υψηλάντου μετέπειτα στην οδό Φιλοποίμενος 23 (από το 1932 έως το 1992 επί εποχής κυρίως Σπύρου Σπηλιώτη), και τελικά στην οδό Ρήγα Φεραίου.
Είναι από τις περιπτώσεις που προκαλούν συγκίνηση και ρίγος, γιατί όχι μόνο τα χρόνια ήταν πολλά, αλλά και οι άνθρωποι που είχαν ανοικτούς ορίζοντες και ήταν κοντά στη κοινωνία της πόλης.
Την αναμφισβήτητα δύσκολη απόφαση να βάλει τους τίτλους τέλους, κάτω από την πίεση των ασύμφορων και αφόρητων συνθηκών για τέτοιου είδους παραδοσιακά επαγγέλματα, που έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη αγορά, μη έχοντας άλλη επιχειρηματική επιλογή πήρε, ο δραστήριος φίλος Ανδρέας Σπ. Σπηλιώτης, εκπρόσωπος της 4ης γενιάς, που είχε επωμιστεί την ευθύνη, τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου