Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ



Στην 5η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισκεπτόμενος το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, η οποία  πραγματοποιήθηκε από 26 έως 29 Ιανουαρίου 2018.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εμφανίστηκε φέτος με νέο και δυναμικό πρόσωπο, έχοντας στα χέρια της ένα ισχυρό όπλο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με κύριο σκοπό την προβολή, προώθηση και διάθεση πιστοποιημένων προϊόντων που παράγονται εντός των ορίων των τριών περιφερειακών ενοτήτων Αχαϊας ,Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των εκθετών-παραγωγών που ξεπέρασε κατά το διπλάσιο την προηγούμενη. Στο περίπτερο μετείχαν παραγωγοί της Δυτικής Ελλάδας με προϊόντα μεταξύ άλλων : Λάδι , μέλι, ζυμαρικά, αλάτι και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, αρωματικά φυτά κ.α. , που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες την μεγάλη γκάμα προϊόντων από την Αχαϊα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.
«Κινούμαστε με εξωστρέφεια, με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση και την προβολή της αγροτικής μας παραγωγής. Ανεβάζουμε πάντα ψηλότερα τον πήχη στην προσπάθεια οι πολίτες να γνωρίσουν , να γευτούν και να αρχίσουν να προμηθεύονται τα προϊόντα της γης της περιφέρειάς μας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, που είχε και την ευθύνη της συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους 40 και πλέον παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση και τόνισε: Στα πλαίσια των δράσεων που ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή  εδώ και χρόνια, συνεχίζουμε την προσπάθεια προβολής των ποιοτικών  τοπικών προϊόντων. Θεωρώ πως τέτοιες εκθέσεις αποτελούν σημαντική ευκαιρία για τους παραγωγούς μας.
Η Περιφέρειά Δυτ. Ελλάδας με την Αγροδιατροφική μας Σύμπραξη, θα βρίσκονται δίπλα σε οποιαδήποτε οργανωμένη συλλογική προσπάθεια με ένα και μοναδικό στόχο.Να κερδίσουν τα προϊόντα μας τη θέση που τους αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
Στο περίπτερο της Π.Δ.Ε παραβρέθηκαν ακόμη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Αποστόλου Ευάγγελος , ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Χνάρης Μανώλης και πλήθος στελεχών της πολιτικής ηγεσίας και φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου