ΠΑΤΡΑ : Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Φροντίδα και προστασία για τα ζώα.


Ο σεβασμός, η προστασία και η αρμονική συνύπαρξή μας με τα ζώα, είναι μέτρο πολιτισμού και ανθρωπιάς. Το  κέντρο φιλοξενίας ζώων συντροφιάς στο Σαραβάλι της Πάτρας, «ΚΥΝΟΒΙΟ», που δημιούργησαν 3 νέοι συμπολίτες μας, ο Κασίμης Κώστας, ο Ντάμπασης Παναγιώτης και ο Παπαδημάκης Ανδρέας,   είναι μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ευζωίας των μικρών μας φίλων, αλλά και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν οι ιδιοκτήτες τους κατά την απουσία τους.
Η μοναδικότητά του σε επίπεδο Αχαΐας είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί!

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων όμως, που ως έργο των Δήμων δεν βρίσκεται και στο καλύτερο σημείο της, θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον υπό διαμόρφωση νέο Νόμο και να δοθούν λύσεις που μια πολιτισμένη και οργανωμένη κοινωνία απαιτεί. Παράλληλα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα που αφορούν τα κατοικίδια, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις προτάσεις των φιλοζωικών οργανώσεων καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Θεωρούμε θετική εξέλιξη την απόσυρση, για περαιτέρω διαβούλευση, του νομοσχεδίου για τα ζώα και ευελπιστούμε σε έναν καλύτερο σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου