ΠΑΤΡΑ : Στον Ανακριτή ο 26χρονος που συνελήφθη- Απολογείται για το φόνο της 88χρονης

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης
Σήμερα το πρωί θα περάσει το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών για να απολογηθεί ο 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου, μέσα στο διαμέρισμά της στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, επί της οδού Γούναρη 40, στο κέντρο της αχαΐκής πρωτεύουσας.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του μεταβαίνοντας στον Εισαγγελέα δήλωσε πως δεν ήθελε να τη σκοτώσει αλλά ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και πως έχει μετανοιώσει για ό,τι συνέβη.


Ο 26χρονος προσήχθη στην Ασφάλεια την περ. Δευτέρα (23/7), κάνοντας το λάθος να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, προσήχθη στην Ασφάλεια, ελήφθη γενετικό υλικό και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.
Την επομένη ταυτοποιήθηκε το γενετικό του υλικό, με το «ορφανό» DNA που είχε ληφθεί από το διαμέρισμα της 88χρονης (και συγκεκριμένα από ιδρώτα στην μπιζουτιέρα με τα κοσμήματα). Έτσι, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία σε βάρος της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την Πάτρα και είχε ενσπείρει φόβο και αγωμία στους ηλικιωμένους και μοναχικούς συμπολίτες μας. Η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός – σύλληψη του δράστη προκάλεσαν ικανοποίηση και ανακούφιση στο κοινό αίσθημα.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών δέχθηκαν συγχαρητήρια από τους πολίτες, τους τοπικούς άρχοντες, ενώ ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Απόστολος Μαρτζάκλης δέχθηκε συγχαρητήρια από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα, ο οποίος μάλιστα κατά την επίσκεψή του το περ. Σάββατο στην Ερμού, είχε ζητήσει επισταμένη προσπάθεια για να εξιχνιαστεί η σοβαρή αυτή υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου