Φωτιά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος": Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 875 επιβατών

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση των 875 επιβατών
Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια λίγο μετά τις 07.00 το πρωί της Τετάρτης η αποβίβαση και των 875 επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ του εν πλω και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά.
Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία,
Η αποβίβαση των επιβατών έγινε με κλίμακα της ΠυροσβεστικήςΔέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.
Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία 
Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού σώματος, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.
Φωτιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου


Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών. Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά. Λίγο μετά τις 23.30 ξέσπασε φωτιά σε φορτηγό στο γκαράζ No4, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή το πλοίο να επιστρέψει εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν υπό οδηγίες του πληρώματος σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα, όπου παρέμειναν μέχρι την επιστροφή του σκάφους στον Πειραιά.
Δείτε εικόνες από την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά στο βίντεο του News 24/7:
Κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της επιστροφής του βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, αλλά και τα επιβατικά/οχηματαγωγά πλοία «Blue Horizon» και «Κνωσός Παλλάς». Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε η φωτιά. «Πιθανώς να προέκυψε από κάποιο όχημα αν και η έρευνα είναι αυτή που θα ρίξει φως στα αίτια του συμβάντος» επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου