Ότι κι αν κάνετε η συντριβή σας βρίσκεται ante portas.

Καταρχάς ένας Πρωθυπουργός όποιος και να είναι δεν παύει να είναι  Πρωθυπουργός  όλων των ελλήνων. Θα περίμενε κανείς ότι θα ξεχνούσε - για λίγο έστω - τον γνωστό εαυτό του και θα έδινε  μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας, προοπτικής. Τι έκανε όμως? Δίχασε, απείλησε, σπίλωσε, ειρωνεύτηκε. "Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι" Είδαμε επίσης μία συνειδητή προσπάθεια να μας κάνει να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. 
 
Γιατί πανηγυρίζετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ? Γιατί μας βγάλατε από το μνημόνιο. Πολύ ωραία. Πως μας βγάλατε όμως? Καταργώντας το με ένα νόμο και ένα άρθρο ή εφαρμόζοντας κατά γράμμα, το τρίτο αχρείαστο και σκληρότερο μνημόνιο που υπογράψατε?
Το 2010 όταν η Ελλάδα μπήκε στο πρώτο μνημόνιο (επειδή η χώρα είχε απωλέσει την πρόσβαση στις αγορές λόγω υψηλών επιτοκίων) χωριστήκαμε σε δύο στρατόπεδα.
Το ένα - αυτό το οποίο επέλεξε και η Νέα Δημοκρατία - υποστήριξε αφενός μεν ότι, δυστυχώς τα χρήματα τελείωσαν και ότι κανένας άλλος πλην των ευρωπαίων δεν θα μας δανείσει και αφετέρου ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική και ότι ο μόνος δρόμος εξόδου από το μνημόνιο ήταν η πλήρης εφαρμογή του, έτσι ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών. Το άλλο στρατόπεδο στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι Τσίπρας, Καμμένος και Χρυση Αυγή είπαν τα ακριβώς αντίθετα.  Ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ και άρα θα μπορούσαμε - υπό συνθήκες - να βγούμε από την ευρωζώνη, ότι θα βρίσκαμε και από αλλού χρήματα, είτε από τους ρώσους είτε από τους κινέζους και ότι οι μνημονιακοί νόμοι θα έπρεπε να καταργηθούν. Ήταν η εποχή του "δεν πληρώνω", που σήκωναν τις μπάρες στα διόδια, που ο Τσίπρας φώναζε "go back μαντάμ Μέρκελ" η εποχή που έλεγε ότι "ο ΕΝΦΙΑ είναι παράνομος και αντισυνταγματικός,δεν διορθώνεται καταργείται" Θα σας θυμίσω ακόμα το σύνθημα "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" και τέλος το "παράλληλο πρόγραμμα" που θα την καθιστούσε την ανοησία του λεγόμενου "προγράμματος Θεσσαλονίκης"
Τα χρόνια πέρασαν και γίνατε  μνημονιακώτεροι όλων. Και έρχεστε τώρα και λέτε ότι δικαιωθήκατε και ότι είναι μια μέρα χαράς.Πέστε μας. Τι ακριβώς δικαιώθηκε? Πέστε μας γιατί ακριβώς πρέπει να χαιρόμαστε και να πανηγυρίζουμε?
Μήπως:
- για την παράδοση του πλούτου της χώρας στους "αποικιοκράτες"-δανειστές για τα επόμενα 100 χρόνια κατ' εντολή των "ιμπεριαλιστών" που κάποτε λοιδωρούσατε?
-για την εκατόμβη νεκρών λόγω της απίστευτης ανικανότητας σας?
-για τις αποθήκες ανθρώπινων ψυχών που δημιουργήσατε έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων?
-για τους -κατ' αρχές- 2000 παράτυπους μετανάστες που μόλις προχτές ξεφορτώθηκε η Μέρκελ για να τους δεχτούμε εμείς?
-για την πλήρη αναιμία και τον εναγκαλισμό σας με τους τρομοκράτες  και την ίδια στιγμή τους αντιμετωπίζετε  όπως οι παλαιοί χριστιανοί, με αγάπη δηλαδή και κατανόηση, μετατρέποντας τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι?
Το ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει η παροιμία "αυτά που λες παππάς, διάκος δε μας τα 'λεγες" δεν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία.  Αυταπατάστε σύντροφοι της "αριστεράς". Ότι κι αν κάνετε η συντριβή σας βρίσκεται ante portas.
Για τη Νο.Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου