Η πραγματική έξοδος από την κρίση


Άρθρο του Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη
Η  έξοδος από την κρίση και από το φαύλο κύκλο της λιτότητας, δεν θα έρθει με διαγγέλματα.
Θα έρθει όταν η Ελληνική οικογένεια αισθανθεί σιγουριά για το παρόν της και για το μέλλον των παιδιών της.
Όταν θα επιστρέψει το χαμόγελο και η αυτοπεποίθηση στην μεσαία τάξη και η μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί πάλι να σχεδιάζει την ανάπτυξή της.
Όταν οι νέοι που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αισθάνονται ότι ζουν σε έναν τόπο δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.
Όταν ο αγώνας για το μεροκάματο θα δίνεται με τη βεβαιότητα πως αυτό μπορεί να στηρίξει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μίας ευρωπαϊκής χώρας. 


Όταν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας που τόσα χρόνια έδιναν τις εισφορές τους, θα ξέρουν από πριν τι σύνταξη θα παίρνουν.
Όταν η δικαιοσύνη θα λειτουργεί με ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όταν η δημόσια εκπαίδευση θα  προσφέρει τη δυνατότητα και στα πιο χαμηλά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα να ανελιχθούν.
Όταν  η δημόσια υγεία θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερα στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Όταν το δημόσιο θα γίνει εργαλείο και μοχλός ανάπτυξης της χώρας…..
Και μην ξεγελιέται κανένας…
Για να συμβούν όλα αυτά απαιτείται μεγάλη και επίπονη προσπάθεια, που προϋποθέτει δομικές αλλαγές στο κράτος, αλλά και την οικοδόμηση μίας ειλικρινούς σχέσης μεταξύ της Κυβέρνησης και τωνπολιτών, η οποία έχει «καταστραφεί» τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του άκρατου λαϊκισμού που αρχικά έγινε πιστευτός και επικράτησε, αλλά στην πορεία έδειξε την καταστροφική του δύναμη.
Πρέπει να αφήσουμε πίσω όλα μας τα στερεότυπα.
Τα τελευταία 3,5 χρόνια, η Ελλάδα βίωσε την περιπέτεια ενός τρίτου και αχρείαστου μνημονίου και μίας οικονομικής πολιτικής με ακραίο αντικοινωνικό πρόσωπο, καλυμμένης πίσω από ένα προσωπείο δήθεν «αριστερής ευαισθησίας».
Μία χώρα με εξοντωτική φορολογία, με χαμηλούς μισθούς και μεγάλη ανεργία είναι καταδικασμένη να μείνει φτωχή, χωρίς εθνική περηφάνια και διεθνή παρέμβαση.
Και αυτό είναι κάτι που επίσης το αντιλαμβανόμαστε όλοι.
Ο μόνος δρόμος για να τελειώσει η ομηρία της Ελληνικής οικογένειας είναι η ανασύνταξη της μεσαίας τάξης στην πατρίδα μας .
Αυτόν τον δρόμο θα κληθεί να υπηρετήσει σύντομα η Νέα Δημοκρατία…   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου