IΩΑΝΝΙΝΑ : να περάσουν από τη μυθολογία στην ……. Πρακτική της σκληρής πραγματικότητας


Κληθείς να σχολιάσει την τυπική λήξη των Μνημονιακών Προγραμμάτων και της Λειτουργίας των πλαισίων Δημοσιονομικής Στήριξης της χώρας μας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις Διαγγελματικές Διακηρύξεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης δήλωσε τα εξής:

«Ο Επιχειρηματικός Κόσμος της χώρας και του Νομού μας ζητά από το πολιτικό προσωπικό και ιδίως τις παρατάξεις που ορίζουν σήμερα τις τύχες της Ελλάδας, να περάσουν από τη μυθολογία στην ……. Πρακτική της σκληρής πραγματικότητας. Της πραγματικότητας που είναι αδυσώπητη για το σύνολο των ελληνικών οικογενειών και αδιέξοδη για την συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 


Τα πραγματικά «τέρατα» που πρέπει ……. χθες, να αντιπαλέψει η ηγεσία της χώρας, είναι ο κακός μας εαυτός και οι παθογένειες του κράτους.

Σε ό,τι αφορά τον Επιχειρηματικό Κόσμο, τον οποίο εκπροσωπώ, τα «τέρατα» που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η γραφειοκρατία και η ασυνέχεια του κράτους.

Τα πάγια Αιτήματα του κλάδου είναι:

-          Η Μείωση των φορολογικών συντελεστών
-          Η καθιέρωση ενός Σταθερού Φορολογικού Συστήματος και
-          Η αποκατάσταση του Επιμελητηριακού Θεσμού ως Πραγματικού Συμβούλου και ως ισότιμου συνομιλητή του κεντρικού κράτους

Τα «τέρατα» αυτά μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε, αν υπάρξει η απαραίτητη βούληση της πολιτικής ηγεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου