ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Το «παρόν» και το μέλλον της Βιομηχανικής Περιοχής


Έναν κύκλο επαφών με αντικείμενο το «παρόν» και το μέλλον της Βιομηχανικής Περιοχής του Νομού μας, άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης, με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων και συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρό του κ. Λευτέρη Αραμπατζή.
 Αντικείμενο αυτής της πρώτης συνάντησης των δύο Προέδρων αποτέλεσαν τα προβλήματα της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων ειδικότερα αλλά και των ΒΙΠΕ γενικά.
 Σε συνέχεια μιας συζήτησης που διεξάγεται και σε κεντρικό επίπεδο, ανάμεσα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), οι κ.κ. Μήτσης και Αραμπατζής συζήτησαν το θέμα των πολύ υψηλών χρεώσεων των Ανταποδοτικών Τελών στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, για τα οποία υπάρχει προφορική δέσμευση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζίτσας για την επαναφορά τους στα επίπεδα των προ του 2016 ετών, κατά την επικείμενη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας για τα τέλη.


          Παράλληλα, ο κ. Αραμπατζής ενημέρωσε τον κ. Μήτση για το αίτημα των εκπροσώπων των ΒΙΠΕ από ολόκληρη τη χώρα, να αλλάξει ο νόμος 3982/2011 που προβλέπει τη διαχείριση των ΒΙΠΕ από την ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, καθώς και για την προετοιμασία νομοθετικής πρότασης σε σχέση με το καθεστώς αυτοδιαχείρισης των ΒΙΠΕ που είναι θεσμοθετημένο μεν αλλά που μόνο δύο ΒΙΠΕ στη χώρα, έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα.

            Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ανέλαβε τη δέσμευση να κάνει παρεμβάσεις προς τις αντίστοιχες κατευθύνσεις και για τα δύο ζητήματα, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ’ αρχήν, στην ανάληψη μελλοντικά, πρωτοβουλιών, με τις οποίες θα τεθεί συνολικά το θέμα των υφιστάμενων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ και οι προοπτικές της ΒΙΠΕ, για την τόνωση της απασχόλησης στο Νομό Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου