ΠΑΤΡΑ : Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο ιστορικό οινοποιείο της ACHAIA CLAUSS



Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού (European Day of Winetourism) γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009, την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. 
Συμμετέχουν τα οινοποιεία που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα. Στόχος της γιορτής είναι να αναδείξει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των πόλεων και περιοχών εκείνων, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.
Δεν θα μπορούσε να λείπει η ''αμπελόεσσα και πολυστάφυλος'', σύμφωνα με τον Όμηρο, Αχαΐα, και μάλιστα το ιστορικότερο οινοποιείο της, η ACHAIA CLAUSS, που ήταν το πρώτο Οινοποιείο που δέχθηκε επισκέψεις στην Ελλάδα.
Η ACHAIA CLAUSS, τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον Νο 1 προορισμό από τα αξιοθέατα της Πάτρας στο Trip Advisor. Και όπως αναφέρουν πηγές του  Patras Events, '' το αξιοθέατο που κι εφέτος το καλοκαίρι κέντρισε το ενδιαφέρον των τουριστών ήταν η ACHAIA CLAUSS. Οι επισκέπτες ενθουσιάζονται με την Καστροπολιτεία, το κρασί και γενικότερα την φιλοξενία των οικοδεσποτών''.












Το παλαιότερο Οινοποιείο της Ελλάδος έχει καταξιωθεί πια σαν ένα ΄΄διεθνές σημείο αναφοράς, έναν τουριστικό προορισμό για περιηγητές, φυσιολάτρες, μελετητές, οινόφιλους και γευσιγνώστες''.
Σε αυτή την γιορτή μας σας προσκαλούμε την Κυριακή, 11 Νοεμ- βρίου 2018, να έρθετε στην ''Gutland'', την δική μας  ''Γη της Επαγγελίας''.
Η εορταστική Κυριακή θα ξεκινήσει στις 11.00 με ξεναγήσεις  στο Παλαιό Οινοποιείο, στο Βαρελάτικο, στο Αυτοκρατορικό Κελάρι και στην Έπαυλη του Gustav Clauss.
Στην Κάβα Δανιηλίδος οι οινολόγοι μας θα παρουσιάσουν τα  προιόντα μας και θα σας ενημερώσουν για τις επικείμενες παραγωγές.
Το καλλιτεχνικό κομμάτι της ημέρας το έχουν αναλάβει οι ''Κανταδόροι της Πάτρας΄΄, υπό την διεύθυνση της μαέστρο κυρίας Δήμητρας Αψόμωτου.
Σας περιμένουμε να περάσουμε μαζί την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου στην καταλυτική ατμόσφαιρα της αναμορφωμένης Gutland, ανάμεσα στα βαρέλια- έργα τέχνης, στα αρώματα της εκατόχρονης Μαυροδάφνης, τις ανθισμένες μπουκαμβίλιες, πάντα πιστοί στο φιλόξενο πνεύμα του Gustav Clauss, του ιδρυτή του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου