ΙΩΑΝΝΙΝΑ :Ι.Β.ΜΗΤΣΗΣ Για να ελπίζουμε όλοι μας σε καλύτερες μέρες...


Σε δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση του
Προϋπολογισμού και την ψήφιση των πρώτων μέτρων ελάφρυνσης του πακέτου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης δήλωσε τα εξής:

«Κάθε μέτρο στην κατεύθυνση αποκλιμάκωσης του μη μισθολογικού κόστους αλλά και των υψηλών φορολογικών συντελεστών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι ευπρόσδεκτο, γιατί δείχνει τη συνειδητοποίηση του δρόμου, τον οποίο οφείλει να βαδίσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αν εννοεί το στόχο της ανάπτυξης, όπως τον εννοούμε εμείς, οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που θέλουν κάποιοι να μας ονομάζουν, ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.


Την ίδια ώρα ωστόσο, η διατήρηση του νόμου Κατρούγκαλου, παρά τις… «ρωγμές» που επιχειρεί στον κορμό του η σημερινή κυβέρνηση, οι δεσμεύσεις για τα δυσθεώρητα υπερπλεονάσματα των επόμενων ετών, οι συνεχείς μειώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο τομέα, αποθαρρύνουν την αισιοδοξία όσων επιχειρούν στον ιδιωτικό τομέα.

Για να ελπίζουμε όλοι μας σε καλύτερες μέρες, είναι ανάγκη ο επαναπροσδιορισμός των παραγωγικών προτεραιοτήτων της χώρα μας. Η μείωση της ανεργίας και η ανάπτυξη δεν έρχονται ούτε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, ούτε με τη διατήρηση του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου.

Ο Νομός Ιωαννίνων αποτελεί μικρογραφία της χώρας, σε ό,τι αφορά τα στοιχεία εγγραφών και διαγραφών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ. Από το 2010 ως το τρέχον 2018, είναι τρομακτικός ο αριθμός των διαγραφών επιχειρήσεων από τον τομέα της μεταποίησης: 1.689 μεταποιητικές επιχειρήσεις έκλεισαν, 1.087 περισσότερες από αυτές που εγγράφηκαν στα μητρώα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, το ίδιο διάστημα. Τα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά, η μεταποίηση και οι υπηρεσίες τεχνολογίας μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Νομού και της χώρας μας και όχι αντίθετα, η ακολουθούμενη επιχειρηματική τάση που σήμερα, εμφανίζεται να είναι οι υπηρεσίες και η εστίαση.

Για την αναπροσαρμογή του τοπικού παραγωγικού μοντέλου, οφείλουμε άμεσα, να συμφωνήσουμε όλοι, επιχειρηματικός κόσμος και τοπικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου