Προβάδισμα στη Ν.Δ. με 10,5% δίνει νέα δημοσκόπηση

Eκλογές, κάλπη

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, που ανοίγει τη ψαλίδα κατά μία μονάδα, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην έρευνα επαναφέρεται η διαφορά σε διψήφιο ποσοστό υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.






Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας 31,5% (31% στη μέτρηση του Νοέμβρη) έναντι 22% (21%) του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα (7,5% και 7% τον Νοέμβρη), το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα (1,5% και 1,5%), το Ποτάμι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (χωρίς καταγραφή στην προηγούμενη μέτρηση). Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4%, στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος [αναποφάσιστοι και λευκό/άκυρο – στο 18,5% το Νοέμβρη).

Στην αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. λαμβάνει το 33,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23%.
Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει αρκετές ψήφους για να εισέλθει στην δημοσκοπική Βουλή. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. και το Ποτάμι συγκεντρώνουν 1,5%, ενώ πιο κοντά στο όριο του 3% βρίσκονται η Ελληνική Λύση και η Ένωση Κεντρώων που αποσπούν το 2%.

Η Ν.Δ. επικρατεί και στην παράσταση νίκης με διαφορά 32 μονάδων (33 ήταν στην πρηγούμενη δημοσκόπηση). Ειδικότερα συγκεντρώνει το 57% έναντι 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 25%. Το 32% ψηφίζει κανέναν απ' τους δύο, ενώ το 7% δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Στο ερώτημα αν οι επόμενες εκλογές θα γίνουν πριν ή αφότου έρθει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, το 52% θεωρεί πως οι εκλογές θα διεξαχθούν μετά και το 28% πριν.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πανελλαδικά, σε δείγμα 1.359 ενηλίκων, το διάστημα 16 - 18 Δεκεμβρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου