ΠΑΤΡΑ : Σαν τον παλιό καλό καιρό στις γειτονιές





Θύμισες από τον παλιό καλό καιρό ξύπνησε σήμερα στους κατοίκους της περιοχής Τριτάκη η πρώτη από τις 25 βρύσες που τοποθέτησε, στην συμβολή των οδών Τριτάκη και Αλεξανδρόπουλων, η ΔΕΥΑΠ δίνοντάς τους χαρά αφού οι βρύσες στην παλιά Πάτρα εκτός από πολιτιστικά στοιχεία ήταν και τόποι αναφοράς και συνάντησης των γειτονιών.

Κατά την παράδοση της βρύσης στους κατοίκους παρόντες ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Παντελής Βακάλογλου, που είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν ευχές για τις γιορτές.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είπε ότι η βρύση στην συνοικία Τριτάκη είναι πιστό αντίγραφο της διατηρητέας βρύσης γαλλικής κατασκευής, που χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και που τοποθετήθηκε, πριν από λίγο καιρό, στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν, από την ΔΕΥΑΠ, σε σημεία της πόλης άλλες 24 βρύσες θυμίζοντας στους παλαιότερους και δείχνοντας στους νεότερους, τον τρόπο ζωής και την συλλογική δραστηριότητα που αναπτύσσονταν γύρω από αυτές τον παλιό καιρό.
Η πρωτοβουλία αυτή της ΔΕΥΑΠ θα προσφέρει πρόσβαση σε πόσιμο νερό στους περαστικούς και θα μειώσει τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου