ΠΑΤΡΑ : Patras Stratego Team το Φοιτητικό τουρνουά

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται Το café "το Νέον" φιλοξένησε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση της Patras Stratego Team, το Φοιτητικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στην φετινή διοργάνωση οι φοιτητές-παίκτες αγωνίστηκαν σε σειρά 5 γύρων αγώνων, υπό τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ISF).



Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος
Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη, όπου μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τους κανονισμούς, όλοι οι παίκτες κάθισαν στα τραπέζια των μαχών. Ο πρώτος γύρος ήταν «αφιερωμένος» στα φαβορί, καθώς δεν υπήρξε κάποια έκπληξη και μοιραία οι αγώνες του δεύτερου γύρου θα έφερναν δυνατές αναμετρήσεις. Έτσι λοιπόν ξεχώρισαν τα ζευγάρια Δημακόπουλου-Λουλάκη και Κοσμόπουλου-Τρυπαναγνωστόπουλου, όπου στο πρώτο ο Λουλάκης ανέτρεψε το αρχικό του μειονέκτημα για να πάρει τη νίκη. Στο άλλο ζευγάρι ο Κοσμόπουλος κατάφερε να κρατήσει μακριά του, τις δυνάμεις του Τρυπαναγνωστόπουλου, και να προλάβει την ισοπαλία.
Με το διάλλειμα μίας μέρας, η συνάντηση για τον τρίτο γύρο έφερνε τον Λουλάκη με τον Τρυπαναγνωστόπουλο και τον Δημακόπουλο αντιμέτωπο με τον Κοσμόπουλο. Ο Λουλάκης διαχειρίστηκε πολύ καλά το ελαφρύ πλεονέκτημα του και ο Κοσμόπουλος δεν προβληματίστηκε από τις επιθετικές διαθέσεις του Δημακόπουλου και πήραν τις νίκες στους αγώνες τους. Από την άλλη ο Κοσμαδάκης κέρδιζε έδαφος στην γενική κατάταξη.
Ο τέταρτος γύρος είχε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Κοσμόπουλο και τον Λουλάκη. Ο Κοσμόπουλος ξανά, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία σε μία αναμέτρηση που χρειαζόταν γερά νεύρα. Φτάνοντας στον πέμπτο και τελευταίο γύρο, ο Λουλάκης χρειαζόταν μία νίκη ως μεγάλο φαβορί από τον Στουρνάρα. Ο Κοσμόπουλος και ο Κοσμαδάκης διεκδικούσαν στην μεταξύ τους αναμέτρηση ακόμη και την πρώτη θέση, σε περίπτωση απώλειας πόντων από τον Λουλάκη. Ο Δημακόπουλος και ο Τρυπαναγνωστόπουλος ήθελαν μόνο νίκη για να βρεθούν στις θέσεις των μεταλλίων στον δικό τους αγώνα.
Ο Λουλάκης με επαγγελματικό τρόπο πήρε την νίκη και μαζί το τρόπαιο του τουρνουά. Ο Κοσμόπουλος επιβλήθηκε στον αγώνα του και αναδείχθηκε δεύτερος, αφήνοντας τελικά τον Κοσμαδάκη τέταρτο, αφού ο Δημακόπουλος δεν πτοήθηκε από τις επιθέσεις του Τρυπαναγνωστόπουλου και πήρε ο ίδιος την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Παράλληλα ο Αποστολόπουλος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά και κέρδισε έναν υπέροχο “marshal LopiX”, την μασκότ της ομάδας μας. Ο Σφουντούρης και ο Στουρνάρας στο πρώτο τους επίσημο τουρνουά, γέμισαν εμπειρίες και θέρμαναν το πάθος τους για το Stratego, αναμένοντας τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.
Για την οργάνωση, συνέβαλαν σημαντικά το café "το Νέον", το βιβλιοπωλείο "Το Δόντι" και το φωτοτυπικό κέντρο "copy25".
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το "SUPER B", ο "Wave97.4", το "Τέταρτο", η "Match Αχαΐας", το "Tempo24.gr", η "VPRESS", ο "imerisios.gr", ο "dytikosaxonas.gr", τα "DytikaNea.gr" και το "happyweek.gr".
Η χρονιά ολοκληρώνεται και η Patras Stratego Team,χαιρετά το επιτυχημένο αγωνιστικά και οργανωτικά 2018 με νοσταλγία. Τα σχέδια της ομάδας είναι σπουδαία και για το 2019, αρχής γεννωμένης από το 1ο Πρωτάθλημα Πάτρας και έπειτα από το αναγνωρισμένο διεθνές τουρνουά Patras Battles, με την συμμετοχή των Πρωταθλητών από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του Stratego στον κόσμο.
Τελική κατάταξη:
1. Λουλάκης Θεοχάρης – Μαθηματικό Πανεπ.Πατρών
2. Κοσμόπουλος Δημήτριος – Οικονομικών Επιστημών Πανεπ. Πατρών
3. Δημακόπουλος Παναγιώτης – Μηχανικών Η/Υ Πανεπ.Πατρών
4. Κοσμαδάκης Ιωάννης – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πανεπ.Πατρών
5. Τρυπαναγνωστόπουλος Γεώργιος – Μηχανολόγων&Αερ. Μηχ. Πανεπ.Πατρών
6. Σφουντούρης Λουκας – Οικονομικών Επιστημών Πανεπ. Πατρών
7. Αποστολόπουλος Μάριος - Διοίκηση Επιχειρήσεων Πανεπ.Πατρών
8. Στουρνάρας Θεόδωρος - Φιλολογία Πανεπ.Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου