ΚΕΡΚΥΡΑ : Σπαραγμός για την 8χρονη μαθήτρια

Κέρκυρα: Άφησε το χέρι της μητέρας της και σκοτώθηκε – Σπαραγμός για την 8χρονη μαθήτρια [pics, video] | Newsit.gr
Συγκλονισμένη η Κέρκυρα από την τραγωδία στην άσφαλτο με θύμα μια 8χρονη μαθήτρια. Σκοτώθηκε μπροστά στη μητέρα της, που ήταν αδύνατον να τη βοηθήσει...
Δάκρυα και θλίψη στην Κέρκυρα, για το 8χρονο κοριτσάκι που σκοτώθηκε πρωί μπροστά στη μητέρα του. Ένα παιδί που πήγαινε σε στάση λεωφορείου, για να πάει σχολείο και παρασύρθηκε διαδοχικά από δύο αυτοκίνητα. Μια ανήλικη μαθήτρια που υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της, λίγο αργότερα, στο νοσοκομείο που διακομίστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι χτυπήθηκε αρχικά από διερχόμενο αυτοκίνητο που το παράσυρε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η άτυχη 8χρονη, να χτυπηθεί και από ένα δεύτερο όχημα που ερχόταν από την αντίθετη πλευρά. Τραγική φιγούρα η μάνα του παιδιού που ήταν παρούσα στο συμβάν.


Το οκτάχρονο αγγελούδι μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, τελικά κατέληξε.
Οι γιατροί του νοσοκομείου, έπεσαν πάνω στο κοριτσάκι για να προσπαθήσουν να την επαναφέρουν, καθώς όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό κι επί 50 λεπτά έκαναν ανάνηψη. Δυστυχώς, το κοριτσάκι δεν επανήλθε. Οι σκηνές αρχαίας τραγωδίας που ακολούθησαν προκάλεσαν συγκίνηση σε όλους.
  Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοριτσάκι ήθελε να φτάσει στην στάση με την μητέρα του, για να πάει στο Δημοτικό σχολείο. Κάποια στιγμή προχώρησε μπορτά, άφησε το χέρι της γυναίκας και το κακό δεν άργησε να συμβεί.
Παρασύρθηκε από το πρώτο όχημα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως και αμέσως μετά από το δεύτερο ΙΧ.
“Το παιδί στο νοσοκομείο έφτασε σε μυδρίαση, έφτασε χωρίς σφυγμούς, μια κατάσταση που δύσκολα είναι αναστρέψιμη, ειδικά με το δεδομένο ότι υπήρχε και απώλεια αίματος, που σημαίνει ότι υπάρχει ένα
σημαντικό κρανιακό τραύμα.
Έγιναν πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες από τους γιατρούς του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Για μία ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν και ήρθε το μοιραίο. Ήταν μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.”

Σε κατάσταση σοκ η μάνα και οι συμμαθητές της 8χρονης

Στο σχολείο έχουν πάει ψυχολόγοι σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης κ. Άνθη για στήριξη στα παιδιά. Όπως είπε στο newsit.gr, τις εικόνες φρίκης είδαν και πολλοί συμμαθητές της 8χρονης που βρίσκονταν στο σημείο.
“To παιδάκι χτυπήθηκε από το πρώτο αυτοκίνητο στη διαχωριστική νησίδα στη μέση του δρόμου. Κάποιοι από τους μαθητές είδαν τις εικόνες επί τόπου και άλλοι έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα” μας λέει ο κύριος Άνθης και συνεχίζει “είδα τη μητέρα και ακόμα φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη. Τι να πεις σε αυτή τη μάνα; Δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε το παιδί από το χέρι της”.
Οι δύο οδηγοί του τροχαίου δυστυχήματος συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και κρατούνται αυτή τη στιγμή στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας. Την προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου