ΙΣΠΑΝΙΑ : Αγωνία για το δίχρονο που παραμένει στο πηγάδι επί πέντε ημέρες

Οι διασώστες θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο επιπλέον ημέρες για να φθάσουν στο δίχρονο αγοράκι που έχει παγιδευτεί σε ένα βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία από την Κυριακή, εξήγησε σήμερα ένας διάσωστης που ειδικεύεται στις επιχειρήσεις διάσωσης σε ορυχεία.

Αξιωματούχοι είπαν ότι δεν χάνουν την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βρουν το αγοράκι ζωντανό. Οι διασώστες σκάβουν αυτή τη στιγμή τούνελ, προκειμένου να φθάσουν στον μικρό Χουλέν, ο οποίος έπεσε στο πηγάδι διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων.


«Το σημαντικότερο εδώ είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε κοντά στο παιδί. Είτε οριζοντίως είτε καθέτως, ώστε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για να προσεγγίσουμε το σημείο όπου βρίσκεται το αγοράκι αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Εσκομπάρ σε δημοσιογράφους από το σημείο των επιχειρήσεων, στο Τοταλάν, στη Μάλαγα.
«Όλο αυτό είναι πολύ περίπλοκο (για να το ολοκληρώσουμε) σε λιγότερο από δύο ημέρες» πρόσθεσε.

Video: Η Ισπανία προσεύχεται για τον Χουλέν: Αγωνιώδης επιχείρηση για το δίχρονο που έπεσε σε πηγάδι
«Δεν θα σταματήσουμε έως να σώσουμε το παιδί. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τον ανασύρουμε ζωντανό» διαβεβαίωσε μια κυβερνητική αξιωματούχος στη Μάλαγα, η Μαρία Γκάμεθ, τους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι γονείς του Χουλέν έχουν ζήσει άλλη μια οικογενειακή τραγωδία το 2017, όταν ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά, ενώ περπατούσε σε μια παραλία σε κοντινή απόσταση από το Τοταλάν.
Οι κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν χθες σε μια αγρυπνία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Πολλοί κρατούταν πλακάτ με το σύνθημα «Όλη η Ισπανία είναι στο πλευρό σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου