ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Υπόθεση Γιακουμάκη: Απείχαν οι κατηγορούμενοι από τη δίκη -Αναβολή για τις 8 Απριλίου

Στιγμιότυπο από τις αναζητήσεις του αδικοχαμένου Βαγγέλη / Φωτογραφία: EUROKINISSIΣε δυο μήνες θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η εκδίκαση της οποίας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. 

Πλακάτ που τοποθετήθηκε έναντι της εισόδου των δικαστηρίων / Φωτογραφία: EpirusPost.gr
Από το εδώλιο απείχαν οι εννέα κατηγορούμενοι Κρητικοί -έξι από το Ηράκλειο, ένας από το Ρέθυμνο, ένας από τα Χανιά και ένας που μένει στη βόρεια Ελλάδα- ηλικίας από 20 έως 24 ετών.  Σύμφωνα με το epiruspost, έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους επιτρέπει να εκπροσωπηθούν δια των δικηγόρων τους.


Τα δικαστήρια των Ιωαννίνων ήταν κατάμεστα, τα μέτρα ασφαλείας ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ ακριβώς απέξω, στην λεωφόρο Δωδώνης είχαν τοποθετηθεί αφίσες στις κολώνες με φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη και με το σύνθημα «δολοφονήθηκε από λεβέντες».
Πλακάτ που τοποθετήθηκε έναντι της εισόδου των δικαστηρίων / Φωτογραφία: EpirusPost.gr
Εν τέλει, η δίκη διεκόπη για τις 8 Απριλίου, λόγω αιτιολογημένης απουσίας δυο βασικών μαρτύρων.
Οπως μετέδωσε η εκπομπή «Μαζί σου», ο χαροκαμμένος πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, βγαίνοντας από το δικαστήριο, ξέσπασε σε κλάμματα και κατέρρευσε.
«Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί οι ίδιοι»
Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή των δικηγόρων Γιώργου Κοκοσάλη και Γιάννη Χατζηδάκη, που είχε δημοσιεύσει η κρητική εφημερίδα «Πατρίς» προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις, υποστηριζόταν ότι οι εννέα κατηγορούμενοι δέχθηκαν... «μπούλινγκ».
Συγκεκριμένα, οι δυο δικηγόροι τόνιζαν πως «εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις».
Στην επιστολή αναφερόταν ότι «το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις» σημειωνόταν.
Το κατηγορητήριο έχει άλλη... άποψη
Παρά ταύτα, με βάση το κατηγορητήριο, η παρέα των Κρητικών φέρεται ότι είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο είχε μετατρέψει σε «σάκο του μποξ» για να γελούν, προκαλώντας του μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα αλλά και παροδική ασφυξία.
Στη δικογραφία αναφέρεται το χαρακτηριστικό περιστατικό, κατά το οποίο τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Ο Βαγγέλης φέρεται να εκλιπαρούσε να τον ελευθερώσουν, εκείνοι όμως τον κρατούσαν εγκλωβισμένο.
Σε άλλη περίπτωση επισημαίνεται ότι τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αναφέρονται επίσης και περιστατικά βιαιοπραγίας εκτός της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου