Περιφέρεια και δήμος αλληλοκατηγορούνται στη σκιά του θανάτου της οικογένειας στην Κρήτη

Με 260 χιλιάδες ευρώ χρηματοδότησε η περιφέρεια Κρήτης το δήμο Φαιστού, για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών, για να αντικατασταθεί η υφισταμένη «Ιρλανδική» διάβαση, η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια.
Πρόκειται για το σημείο που επιχείρησαν να διασχίσει το όχημα της οικογένειας, της οποίας τα τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους καθώς παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.


Με ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, όπως αναφέρει το cretapost, τονίζει ότι φορέας υλοποίησης του έργου, λόγω αρμοδιότητας, ορίσθηκε ο Δήμος Φαιστού, προϊσταμένη αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο, με διευθύνουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου.
«Η Κρήτη και το Ηράκλειο πενθεί τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας, τη μνήμη των οποίων τιμούμε, γι’ αυτό και ο χρόνος δεν προσφέρεται για άγονες συζητήσεις για τις «αρμοδιότητες».
Η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει τις προσεχείς ημέρες στα θεσμοθετημένα όργανα πρωτίστως, με την παρουσία των μέσων ενημέρωσης, όπως γίνεται άλλωστε κάθε φορά.
Οι περιφερειακές ενότητες, ως καθολικοί διάδοχοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είναι γνωστό ότι έχουν την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών δρόμων και όχι των αγροτικών», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου