ΠΑΤΡΑ : Ερχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε - Στήριξη στον Νίκο Παπαδημάτο


Την Πάτρα επισκέπτεται απόψε (18:00) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μηνύματα κεντρικού και αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος. Η είδηση για την Πάτρα, βέβαια, βγήκε χθες: Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε  με το γιατρό Νίκο Παπαδημάτο και του εξέφρασε τη στήριξη της ΝΔ για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Πάτρας.:
Ο πρόεδρος του κόμματος στο περιθώριο της εκδήλωσης («Δημοσιογραφία και Δημοκρατία», πολυχώρος Ρόγιαλ, Ακτή Δυμαίων 51) θα έχει συνάντηση με κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία εμπλέκονται στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Εκεί θα βρίσκεται και ο Ν. Παπαδημάτος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη χθες στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα. 
Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος απευθύνθηκε στους Πατρινούς με μια συναισθηματική ανοικτή επιστολή, εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να ηγηθεί δημοτικού συνδυασμού που θα στηρίξει η ΝΔ. Καταρχάς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία του κόμματος και τα κορυφαία στελέχη της παράταξης «που προσμέτρησαν σε βάθος πολιτικά και αυτοδιοικητικά τις παραμέτρους αυτής της αναμέτρησης για τον Δήμο Πατρέων, καταλήγοντας στην συστράτευση όλων των φιλελεύθερων δυνάμεων για την στήριξη της υποψηφιότητάς μου» και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα.
«Ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο με διαδρομή και συνέπεια. Κορυφαία στιγμή στην πολιτική μου διαδρομή ήταν η εκλογή μου στο Κοινοβούλιο ως εκπρόσωπος της Αχαΐας. Ωστόσο, αυτή η νέα μάχη που αποφάσισα και καλούμαι να δώσω, έχει να δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά» ανέφερε ο Ν. Παπαδημάτος και εξέφρασε την άποψη ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος.
«Οι σημερινές προκλήσεις δεν μας επιτρέπουν να συμπεριφερθούμε ως εκπρόσωποι παρατάξεων, αλλά ως εγγυητές της ενότητας. Οι ιδέες μας και η ταυτότητά μας ασφαλώς και θα μας ακολουθούν. Οχι όμως ως αντικείμενο αντιπαράθεσης, αλλά ως εμπειρία για σύνθεση και αποτέλεσμα» τόνισε και ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα πορευθεί σε αυτή τη μάχη με πολιτικό πολιτισμό και αγάπη για την πόλη. «Και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος η νίκη θα είναι της Πάτρας και μόνο» κατέληξε.
Αφορμή για τη επίσκεψη δίνει η εκδήλωση γιά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη» Χρήστου Ι. Χριστόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου