KAΛΑΜΑΤΑ : Ασφυκτικό θάνατο «βλέπει» ο ιατροδικαστής -Σήμερα το τελευταίο αντίο

Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη της ταβέρνας να σπάσει τον τοίχο / Φωτογραφία: Μεσόγειος Τηλεόραση
Την εισπνοή αιθάλης (καπνού), που ενδεχομένως να προκάλεσε ασφυξία, «βλέπει» ο ιατροδικαστής Ναυπλίου – Καλαμάτας ως πιθανή αιτία για τον θάνατο των τριών γυναικών, στην τραγωδία στην Καλαμάτα, με την πυρκαγιά που ξέσπασε, το βράδυ του Σαββάτου, στην ταβέρνα «Διόνυσος».
Μιλώντας στο iefimerida.gr, η Αγγελική Ζέρβα, διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας υποστήριξε ότι οι τρεις γυναίκες ήταν ήδη νεκρές όταν έφθασαν στο νοσοκομείο, ενώ επιβεβαίωσε τα εγκαύματα που υπέστη ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, κατά τη δραματική προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τη σύζυγό του και τις άλλες δυο εργαζόμενες, χτυπώντας τον τοίχο με βαριοπούλα.



«Το ΕΚΑΒ έφερε τις τρεις γυναίκες στο νοσοκομείο μας. Οπως διαπιστώθηκε ήταν ήδη νεκρές. Μετά ήρθαν άλλα δυο άτομα (σ.σ. ο ιδιοκτήτης και η 27χρονη σερβιτόρα) που εισήχθησαν στις κλινικές με ελαφρά εγκαύματα στα άνω άκρα» τόνισε η κυρία Ζέρβα.
O ιδιοκτήτης της ταβέρνας με την αδικοχαμένη σύζυγό του Ελένη / Φωτογραφία: YouTube
Σύμφωνα με την ίδια, στο νοσοκομείο Καλαμάτας εισήχθη ένα ακόμη άτομο από το συμβάν στην ταβέρνα «Διόνυσος», που όμως έφερε «πολύ ελαφρά εγκαύματα, εξετάστηκε στα επείγοντα και έφυγε την ίδια μέρα».
Εξιτήριο έλαβαν, χθες, Δευτέρα, και ο 53χρονος ιδιοκτήτης καθώς και η 27χρονη σερβιτόρα της ταβέρνας.

Ανιχνεύτηκε αιθάλη στις τραχείες των θυμάτων
Σε ό,τι αφορά τα αίτια, ο ιατροδικαστής Ναυπλίου – Καλαμάτας Νίκος Κωτακίδης δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ότι από τη νεκροψία – νεκροτομή, στην οποία υπεβλήθησαν οι τρεις σοροί, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου.
Παρά ταύτα, ο κ. Κωτακίδης σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι να επήλθαν από την έκρηξη ή ότι κάηκαν, καθώς, όπως διευκρίνισε, δεν βρήκε κακώσεις στα θύματα κι ούτε είχαν σοβαρά εγκαύματα.
Αντιθέτως, ανιχνεύθηκε αιθάλη στις τραχείες των τριών θυμάτων, γεγονός, που ίσως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εισέπνευσαν ποσότητες καπνού κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
Την τελική απάντηση για το αν η εισπνοή καπνού ήταν ο «ένοχος», θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα εκδοθούν τους προσεχείς μήνες.
Η αδικοχαμένη Αδαμαντία Κωνσταντινέα με τον σύζυγό της / Φωτογραφία: YouTube
Σήμερα το τελευταίο «αντίο»
Οι τρεις άτυχες γυναίκες θα οδηγηθούν σήμερα, με διαφορά λίγων ωρών, στις τελευταίες κατοικίες τους.
Σύμφωνα με το eleftheriaonline, στις 14:00. στο νεκροταφείο Καλαμάτας κηδεύεται η Ελένη Μπιτσώνη - Κουβάτσου, σύζυγος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, στις 15:00, η Αδαμαντία Κωνσταντινέα – Βουγιουκλή (μητέρα τεσσάρων παιδιών) και στις 17.00 η Ελένη Πανουσοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου