Κρήτη: Κατέρρευσε on camera η ιστορική γέφυρα του Κέριτη, κινδυνεύει και αυτή των Βουκολιών

Κατέρρευσε σε ζωντανή σύνδεση γέφυρα του Κέριτη

Η 111 ετών γέφυρα του Κέριτη αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού κατέρρευσε  λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη το τελευταίο διάστημα.

Κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά. Η γέφυρα, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της 14ης Φεβρουαρίου, κόπηκε στα δύο καθώς δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών.
Νωρίτερα σήμερα, είχε υποστεί καθίζηση τμήμα του δρόμου που εφαπτόταν με τη γέφυρα και είχαν γίνει εργασίες στήριξης. Η πετρόκτιστη τρίτοξη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο.
Μετά τη γέφυρα του Κερίτη που κατέρρευσε, αλλά και αυτή των Βουκολιών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ήρθε και η γέφυρα στην Παλαιά Εθνική Οδό να αποσπάσει το ενδιαφέρον, αφού υπέστη καθίζηση, με τα αμέτρητα κυβικά νερού που κατεβαίνουν και να «τρώνε» τη γη, απειλώντας την με ολική καταστροφή, όπως έγινε με αυτήν στον Αλικιανό σύμφωνα με το zarpanews.gr.
Μέτα το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Πλατάνια και δεδομένου ότι η εξέλιξη του φαινόμενου είναι σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη, συνιστάται η πλήρης αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου: «Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλεια τους. Να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου