ΠΑΤΡΑ Κατι δεν πάει καλά με τους Παράκτιους


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, επιστολή για τους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες.
Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Από την αρχή της διαδικασίας ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων σας ζητούσα επίμονα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της συγκεκριμένης διοργάνωσης από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς και την ταχύτατη υλοποίηση των απαιτούμενων έργων. Ειδικά δε για τις εγκαταστάσεις στο Παλιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς, που παραμένουν τα ερείπια τους και επί της δικής σας διακυβέρνησης, είχαμε συμφωνήσει με απόλυτο τρόπο.

Ελάχιστους μήνες πριν την διοργάνωση, η πληροφόρηση που έχουμε,  είναι ότι δεν θα μείνει τίποτα στην πόλη μας μετά την τέλεση των αγώνων. Αυτό το ζήσαμε και με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2006.
Επανειλημμένα και με σαφήνεια σας έχουμε θέσει τους όρους κάτω από τους οποίους το Δημοτικό μας Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή δεχθήκαμε να αναλάβουμε τη διοργάνωση στην πόλη μας. Στην προ διμήνου συνάντησή, μας διαβεβαιώνατε ότι θα υπάρχει χρηματοδότηση και προκήρυξη έργων μονίμων στην περιοχή της Αγυιάς και αυτό δεν τηρείται. Επιπλέον εκφράζουμε την ανησυχία ότι στην πόλη μας δεν θα μείνουν ούτε καν βοηθητικές υποστηρικτικές, υλικοτεχνικές υποδομές, όπως κερκίδες, αποδυτήρια κ.ο.κ.
 Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας, προκειμένου να γίνει συνάντηση και  να έχουμε άμεση πληροφόρηση από την κυβέρνησή σας, το αποφεύγετε. Η στάση σας αυτή ενισχύει τις ανησυχίες μας  για διοργάνωση αγώνων, που δεν θα αφήσουν καμία υποδομή στο Δήμο μας.
Επειδή θα προχωρήσουμε σε ενημέρωση του πατραϊκού λαού, του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων της πόλης μας και για λήψη αποφάσεων υπεράσπισης των συμφερόντων της πόλης μας, όπως αυτά διατυπώνονται στην απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εάν έχετε  να μας δώσετε κάποια πραγματικά στοιχεία που θα ακυρώσουν τις ανησυχίες  μας, να γίνει άμεσα συνάντηση και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες της κυβέρνησής σας. 


                                                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                                                                ΚΩΣΤΑΣ  ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου