Ο χειμώνας επιστρέφει από την Τετάρτη με κρύο, καταιγίδες και χιόνια

Το χειμερινό του πρόσωπο αναμένεται να δείξει ο Μάρτιος αρχής γενομένης από την Τετάρτη 27/03/2019, καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της χώρας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα Μάλιστα, οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν χειμερινές μέχρι και το τέλος του μήνα, καθώς η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (μέχρι 10 μποφόρ) οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη εμμονή. 

 

 Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης το διήμερο Τετάρτη 27/03/2019 και Πέμπτη 28/03/2019. Όπως φαίνεται τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από την Πέμπτη 28/03/2019 και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31/03/2019. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.
Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου