ΠΑΤΡΑ : ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Από σήμερα προτάσσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο μας δίνει και την απόλυτη υπεροχή"

«Από σήμερα η παράταξή μας προτάσσει το πρόγραμμά της. Τη θετική πλευρά του λόγου της, στην οποία πιστεύουμε ότι υπάρχει και η μεγάλη μας υπεροχή.  Από την πρώτη στιγμή είπα, ότι στον αγώνα αυτό, δεν μπαίνουμε μόνο για να γκρεμίσουμε τα τείχη της μιζέριας που έχουν περικυκλώσει την Πάτρα, αλλά κυρίως για να ανοίξουμε τους νέους δρόμους προς το μέλλον. Και αυτό είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε με τεράστια όρεξη, αλλά και αγάπη».
Αυτά μεταξύ άλλων επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα, όπου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

 
Το πρόγραμμα διαρθρώνεται στις εξής επτά θεματικές ενότητες
·         Τέχνη – Πολιτισμός
·         Εικόνα πόλης – Περιβάλλον
·         Παιδεία – Εκπαίδευση – Αθλητισμός
·         Πάτρα smart city
·         Φροντίδα και ασφάλεια για τους δημότες- κοινωνική αλληλεγγύη
·         Ανάπτυξη πόλης – τουρισμός – Νέες θέσεις εργασίας
·         Στρατηγική 15ετίας – ΠΑΤΡΑ 2030
Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Ο συνδυασμός μας λοιπόν, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, επεξεργάστηκε και έχει ολοκληρώσει ένα πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε τομέα του δημοτικού έργου, αλλά και για κάθε πλευρά της Πάτρας. Δεν θέλω να εμφανιστεί ως κομπασμός, αλλά ένα τόσο αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα,  είμαι βέβαιος πως δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν από άλλη δημοτική παράταξη» τονίζοντας πως σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ένα καλαίσθητο… βιβλίο, το οποίο θα εμπεριέχει συνολικά το πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ και το οποίο αποτελεί πόνημα δεκάδων συνεργατών της παράταξης.
Σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε ότι σε αρκετά σημεία του υιοθετεί επιτυχημένες ιδέες του παρελθόντος που όμως χάθηκαν ή δεν εφαρμόστηκαν. «Ποτέ μου δεν θα διεκδικήσω, ούτε την αποκλειστικότητα, ούτε την πατρότητα του συνόλου της Πατραϊκής ευφυΐας.  Σε αυτή την πόλη υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί ικανοί άνθρωποι.  Το πρόβλημά μας είναι πως ποτέ αυτοί οι ικανοί άνθρωποι δεν θέλησαν ή δεν τους επιτράπηκε να εργαστούν μαζί και από κοινού.  Ή ότι, κάποιες φορές, ο προσωπικός εγωισμός έστεκε πάνω από την προσπάθεια για το κοινό καλό» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας για παράδειγμα ότι κεντρικό στοιχείο των προτάσεων που είχε παρουσιάσει για το καρναβάλι, ήταν η διεθνοποίηση του θεσμού, κάτι που στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει, ο Ορέστης Σκαλτσάς, ο Στάθης Χρυσικόπουλος και ο Βαγγέλης Πολίτης. «Δεν υπήρξαν ποτέ ιδεολογικοί μου σύμμαχοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι αλλά άνοιξαν ένα δρόμο και πρέπει να το αναγνωρίσουμε» τόνισε ο Νίκος. Νικολόπουλος.
Επίσης, ανέφερε πως η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ δεν πιστεύει πως το πρόγραμμά της δεν μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο και πιο πλήρες. Γι’ αυτό και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προς τους φορείς της πόλης και τους πολίτες.
Το τελικό και οριστικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, στις 10 Απριλίου, στον πολυχώρο «Επίκεντρο».
«Όλοι θέλουμε μια άλλη Πάτρα. Πιο όμορφη, πιο φιλική, πιο πράσινη, πιο καθαρή.  Πιο ανθρώπινη! Θέλουμε όμως και μία Πάτρα της δουλειάς και του μεροκάματου, της οικονομικής ανάτασης για όλους. Μια πόλη, κόμβο συνδυασμένων μεταφορών. Μια πόλη του εμπορίου. Μια πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μια πόλη της παιδείας, της καινοτομίας. Μια πόλη, που τελικά να αξίζει να ζεις!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι μοναδικό του κίνητρο είναι η αγάπη για την πόλη και την βελτίωσή της.
«Η απόφασή μου να διεκδικήσω τον δήμο της Πάτρας δεν αποτελεί ένα καπρίτσιο. Ούτε προέρχεται από οποιαδήποτε προσωπική δίψα πολιτικής και κοινωνικής αναγνώρισης. Εκφράζω και εκπροσωπώ μία συλλογική αγωνία για το μέλλον της Πάτρας. Εγώ μπήκα μπροστά, αλλά πίσω μου βρίσκονται πάρα πολλοί που ήθελαν να εκφραστούν και δεν μπορούσαν, που έβλεπαν το στραβό και δεν τολμούσαν να το φωνάξουν, που ξέρουν ότι αυτό που πάνω απ’ όλα χρειάζεται αυτή η πόλη είναι… η αγάπη των δικών της ανθρώπων» ανέφερε, παρουσιάζοντας συνοπτικά και την μεγάλη πορεία του στην πολιτική, από την οποία φαίνεται πως η διεκδίκηση της δημαρχίας δεν οφείλεται σε κανένα ιδιοτελές κίνητρο.
Μάλιστα, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι είναι «άνθρωπος της πολιτικής σύγκρουσης», αλλά δεν είναι εμπαθής και αναγνωρίζει κάθε τι θετικό, από όποιον και αν προέρχεται.
«Το 1990 ήμουν υποψήφιος δήμαρχος απέναντι στον Ανδρέα Καράβολα. Συγκρούστηκα μαζί του σκληρά. Αλλά οφείλω να πω ότι ο Καράβολας άφησε πίσω του δύο πολύ μεγάλα έργα υποδομών. Το δίκτυο ύδρευσης και το δίκτυο αποχέτευσης. Ήμουν ενεργά παρών στην εκλογική μάχη και νίκη του Βαγγέλη Φλωράτου το 1998. Ο Φλωράτος είχε τη δική του θετική συνεισφορά. Θα θυμίσω μόνο την εισαγωγή του διπλογραφικού συστήματος στο Δήμο, γεγονός που εκσυγχρόνισε τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Με τον Ανδρέα Φούρα υπήρξα για χρόνια σκληρός πολιτικός αντίπαλος. Του αναγνωρίζω όμως ότι θέλησε να οδηγήσει την Πάτρα στο διεθνές προσκήνιο, διεκδικώντας και φέρνοντας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Ακόμα και από τη θητεία του Γιάννη Δημαρά, πρέπει να κρατάμε όλοι ότι μπορεί κάποιος να εκλεγεί δήμαρχος χωρίς να έχει τη στήριξη ενός μεγάλου κόμματος. Και έχει μεγάλη σημασία αυτό. Τέλος, θα μιλήσω και για τον Πελετίδη. Τον κατηγορώ για την ανυπόφορη μιζέρια που έφερε στην πόλη και για την πιο στυγνή κομματική εκμετάλλευση της ψήφου των Πατρινών. Θέλω όμως να πω ότι του αναγνωρίζω την προσπάθεια που έκανε να ανακουφίσει τους οικονομικά αδύνατους πολίτες, μειώνοντας τα τέλη» είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Είμαστε οι άνθρωποι της Πάτρας! Θα ήθελα να μελετήσετε το πρόγραμμα μας και να αντιληφθείτε πόσα μπορούν να γίνουν και πόσα οφείλει να κάνει μία δημοτική Αρχή που πραγματικά θα αγαπάει αυτή την πόλη», ενώ ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαρτίου θα υπάρξει ειδική εκδήλωση του συνδυασμού για τον αθλητισμό στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας», στις 10 Απριλίου, η παρουσίαση του προγράμματος στο «Επίκεντρο» όπως ήδη αναφέρθηκε και στις 24 Μαίου, η κεντρική εκδήλωση στον πολυχώρο Royal.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου