ΠΑΤΡΑ :«Τεχνητά» εμπόδια από το Δήμο στην ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου!

Ο Ν.Νικολόπουλος φέρνει προ των ευθυνών της
την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Στην ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου επανήλθε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα ο Αχαιός βουλευτής σημειώνει τα εξής:


Η  Διεύθυνση Αστυνομίας  Αχαΐας  εδώ και 30 χρόνια  αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών της με αποτέλεσμα  να καταβάλλονται μισθώσεις και τα κτίρια να μην καλύπτουν τις σύγχρονες  απαιτήσεις ( βλέπε επί της οδού Γούναρη 52 Γραφείο Διαβατηρίων, Τμήμα Μεταγωγών κ.λ.π) .
Η Δημοτική αρχή και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  αρνούνται  να χορηγήσουν άδεια οικοδομής στο υφιστάμενο οικόπεδο επί της οδού Αμερικής και Ν.Ε.Ο  Πατρών –Κορίνθου, μολονότι το Γ.Π.Σ το  προβλέπει και μάλιστα χορηγεί  αντίστοιχο συντελεστή δόμησης  1,4 επί τού οικοπέδου των 2.800 τ.μ ,προβάλλοντας το επιχείρημα πώς δεν συνάδει τούτο με το παρακείμενο  Αρχαιολογικό Μουσείο. Και  έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται χωρίς να δίνεται λύση .
Η Δημοτική Αρχή πρότεινε την παραχώρηση έκτασης  5.500 τ.μ περίπου επί της μικρής περιμετρικής και μάλιστα στα πρανή αυτής έναντι του σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Αγ. Σοφίας. Το κόστος διαμόρφωσης  του εν λόγω οικοπέδου είναι αρκετά υψηλό δεδομένου ότι εκεί βρίσκονται τα πρανή της μικρής περιμετρικής και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί  κατολισθήσεις .
 Η Δημοτική Αρχή εδώ και δύο χρόνια έχει δεσμευτεί  σε συσκέψεις  με στελέχη της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αχαΐας  πώς θα αναλάβει να διαμορφώσει την εν λόγω οικοπεδική  έκταση  και να  την φέρει σε ύψος 4-5 μέτρων από το οδόστρωμα της  μικρής περιμετρικής , μεταφέροντας τα μπάζα και χώματα στην Ξερόλακκα για τα σκουπίδια.
Όμως, όπως σε όλα, η Δημοτική Αρχή κωφεύει  και έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται .
Κατόπιν τούτων ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες  προτίθεται να προβεί έτσι ώστε να αρχίσει η διαμόρφωση  του προς παραχώρηση οικοπέδου και η  έκδοση των απαιτούμενων  αδειών ήτοι δόμηση , μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης κ.λ.π ;
  2. Υπήρξε έγγραφη δέσμευση της δημοτικής αρχής για την διαμόρφωση του οικοπέδου; Αν ναι να κατατεθεί.
  3. Ποια η συνολική δαπάνη των μισθωμένων οικημάτων για την στέγαση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αχαΐας ;
  • Να κατατεθούν τα μισθωτήρια συμβόλαια                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου