Αθώο το μοντέλο που συνελήφθη με ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Ομόφωνα αθώο έκρινε το δικαστήριο το 21χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης.
Οι επτά ένορκοι έκριναν πως η νεαρή είναι αθώα. Πλέον αναμένεται να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στην Ελλάδα. 
 
Η 21χρονη αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης από 24 έως και 27 χρόνια. Η 21χρονη δήλωσε αθώα ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως την παγίδευσε ένας φίλος της από τη Μυτιλήνη ρουμανικής καταγωγής.
Η νεαρή ισχυρίστηκε πως:
  • Ο Π... μου πρότεινε να πάμε στην Αντίς Αμπέμπα και μετά στο Χονγκ Κονγκ
  • Μου έταξε καριέρα στο μόντελινγκ
  • Μου έβγαλε τα εισιτήρια
  • Εκείνος μου έδωσε τον σάκο με τα ναρκωτικά
«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα είχε φύγει με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ να της έκανα παρέα να μην φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της», λέει ο Π. Στο Star.
Παράλληλα ισχυρίζεται ότι είδε την νεαρή τελευταία φορά όταν είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, περίπου 10 με 15 μέρες πριν τη σύλληψή της. «Δεν ισχύει και δεν υπάρχει αυτή η ιστορία» απαντά στους ισχυρισμούς της 21χρονης πως ο ίδιος της έδωσε το σάκο με τα ναρκωτικά.

«Μου έστελνε συνεχώς μηνύματα» είπε από την πλευρά της η 21χρονη ενώπιον του δικαστηρίου και επεσήμανε πως «του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Αν ήξερα ότι κουβαλούσα ναρκωτικά θα τα πέταγα μετά τον πρώτο έλεγχο».
Ο Π. ισχυρίζεται πως έχει δείξει μηνύματα στις ελληνικές Αρχές που αποδεικνύουν ότι δεν είχε επικοινωνία με την 21χρονη. «Είμαι το καλύτερο κάλυμμα για εκείνη και το αγόρι της φίλος της, συνεργάτης της, όποιος και να ήταν αυτός. Πιστεύω πως προστατεύει άλλα πρόσωπα. Ίσως να φοβάται αυτό που το έχω δηλώσει και στις Αρχές, να φοβάται για την υγεία της οικογένειάς της και την υγεία της. Να μην πάθουν κάτι η οικογένειά της και τα άτομα που αγαπάει. Ίσως γι αυτό είχε ταξιδέψει και είχε προγραμματίσει το ταξίδι αφού ήξερε από πριν ότι εγώ θα ταξιδέψω και για ποιους λόγους θα ταξίδευα εγώ κάτω. Να μην καταλάβει κανένας και να το ρίξει σε κάποιον που γνωρίζει», καταλήγει ο Π.

H Ειρήνη ήταν 19 ετών όταν συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σακίδιό της βρέθηκε μία κρυφή θήκη, μέσα στην οποία βρισκόταν ένας φάκελος με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (300.000 δολάρια ΗΠΑ). Η νεαρή είχε φτάσει στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου