ΠΑΤΡΑ : Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ

«Τα καταστήματα εστίασης δικαιούνται ανακούφισης και δικαιοσύνης» Με το προεδρείο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Νομού Αχαΐας συναντήθηκε τη Δευτέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Νικολόπουλος, που για μία ακόμα φορά έγινε δέκτης των προβλημάτων του χώρου της εστίασης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η σχέση του δήμου και των αρμοδιοτήτων του με τα καταστήματα της Πάτρας, πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, σε κατεύθυνση δικαιοσύνης και συνδρομής προς τους επαγγελματίες, οι οποί με τη σειρά τους μπορούν να είναι πολύτιμοι σύμμαχοι μίας στρατηγικής εξωραϊσμού και εξωστρέφειας της Πάτρας.


Μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Οι άνθρωποι που διατηρούν καταστήματα εστίασης στην Πάτρα είναι φίλοι. Επαγγελματίες και άνθρωποι, που όπως οι περισσότεροι στην εποχή μας, αγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δε, είναι οι άνθρωποι που στέκουν στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας να ομορφύνει αυτή η πόλη και να μετατραπεί σε έναν χώρο που θα χαίρεται ο καθένας να ζει.
Η δημοτική μας παράταξη λοιπόν, που αντί για ταξικούς και ιδεολογικούς εχθρούς, δημιουργεί συμμάχους και επιδιώκει τη συλλογική προσπάθεια, στέκει στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης και δεσμεύεται ότι μετά τις εκλογές του Μαΐου, εφόσον είναι η νέα δημοτική Αρχή της Πάτρας, θα συζητήσει με τους εκπροσώπους τους ένα νέο και συνολικό σχέδιο που θα αποσκοπεί στη βελτίωση και διευκόλυνση της δουλειάς τους, μέσα από την αλλαγή εικόνας της πόλης.
Οι επαγγελματίες εστίασης ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ποιά είναι η κατάσταση στις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους. Ξέρουν καλά πόσα προβλήματα δημιουργεί το κυκλοφοριακό, αλλά και πόσα μπορούν να γίνουν ώστε η Πάτρα να αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Έχουμε ανάγκη τις ιδέες και την εμπειρία τους.
Και από την άλλη πλευρά, θέλω οι άνθρωποι της εστίασης να είναι βέβαιοι ότι η δική μας δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που πηγάζει από τις σχέσεις τους με τον δήμο, ενώ θα σταθεί στο πλευρό τους δυναμικά και αγωνιστικά για τα δίκαια ατήματα που δεν αφορούν τον Δήμο, αλλά την φορολογική πολιτική του κράτους, που ασφαλώς και είναι απολύτως άδικη και δυσβάσταχτη.
Ο κόσμος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, πρέπει να αισθανθεί ανακούφιση και δικαιοσύνη. Αυτό δεν τίθεται καν υπό συζήτηση. Γι’ αυτό και σταθερά, η δική μας παράταξη θα υποστηρίζει την ανάγκη ελάφρυνσης της φορολογίας, που στο κάτω – κάτω, δεν πνίγει μόνο τους επαγγελματίες, αλλά και την ίδια την λειτουργία της πόλης».

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου