ΠΑΤΡΑ : Το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας



Το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Γενς Πλέτνερ συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στην Πάτρα κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τον κ. Θεόδωρο Τσούμπελη, τον κ. Χάρη Ανδρικόπουλο και τον κ. Σπύρο Στεργίου- μέλη της Διοικούσας και του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη του Επιμελητηρίου.
Ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι οι δύο βασικοί πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί η ανάπτυξη της Αχαΐας είναι η καινοτομία που παράγεται στα Πανεπιστήμια και το εμπορευματικό λιμάνι.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην έκθεση καινοτομίας PATRAS IQ και στην τεχνολογία 5 G, η οποία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική ανάπτυξη της περιοχής. «Θέλουμε η Πάτρα να γίνει πρωτεύουσα της καινοτομίας και των start up επιχειρήσεων στην Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε τη σημασία του λιμένα της Πάτρας και υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση στην μεταφορά εμπορευμάτων σε σχέση με τον Πειραιά.

Ο Πρέσβης συμφώνησε ότι η Πάτρα είναι πολύ σημαντική πόλη και ότι βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο στην Ελλάδα. Είπε ότι ο σιδηρόδρομος και ο νέος δρόμος αδιαμφισβήτητα θα αλλάξουν το κλίμα στην περιοχή και θα αυξήσουν ξεκάθαρα τις δυνατότητες και την δυναμική της. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αναφέρθηκε στο κομμάτι του τουρισμού.
Τόνισε επίσης την σημασία που θα είχε ένα πρόγραμμα κατά το οποίο οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν υποστηριζόμενοι από τις δομές των επιμελητηρίων να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και ταυτόχρονα να εργάζονται. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μείωνε την ανεργία και παράλληλα θα αύξανε το επίπεδο των νέων ατόμων.
Ο κ. Μαρλαφέκας ενημέρωσε τον Πρέσβη της Γερμανίας ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας σχεδιάζει την οργάνωση ενός μηνιαίου καλεντάρι εκδηλώσεων και δράσεων, προκειμένου να ενισχύσει τη ροή επισκεπτών στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο  κ. Στεργίου, μέλος του ΔΣ αλλά και με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας, πρότεινε την διοργάνωση μίας γιορτής αφιερωμένης στη μπίρα, στα πρότυπα του Oktoberfest της Γερμανίας, η οποία θα προσέλκυε κόσμο στην περιοχή μας που πρέπει να βρει τρόπους για να αυξήσει την επισκεψιμότητά της.  Τόσο ο Πρέσβης όσο και ο επίτιμος πρόξενος συμφώνησαν ότι με χαρά θα υποστηρίξουν την εν λόγω προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου