Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος σε δημοτικά σχολεία των Καλαβρύτων του Ερυμάνθου και της Δυτικής Αχαΐας


Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος σε μαθητές δημοτικών σχολείων απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με βάση το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει για την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής. 

Τη δράση στηρίζει με τη συμμετοχή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας, μέλη του οποίου θα συνδράμουν εθελοντικά στην οδοντιατρική εξέταση που θα γίνει με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Συγκεκριμένα, ο οδοντιατρικός έλεγχος θα διενεργηθεί ως εξής:
-       από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στην πόλη των Καλαβρύτων, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής
-        στις 21 Μαρτίου στα Δημοτικά Σχολεία Πάους Καλαβρύτων και Κλειτορίας,
-       στις 26 Μαρτίου στα Δημοτικά Σχολεία Ερυμάνθειας και Σταυροδρόμιου,
-       στις 27 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά,
-        στις 28 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Άρλας και
-        στις 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών.
Κατά τις ημερομηνίες 22 και 25 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθούν οδοντιατρικοί έλεγχοι λόγω του εορτασμού της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου.
 Στόχος της δράσης είναι να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές από τις μεγάλα αστικά κέντρα και δεν υπάρχει η δυνατότητα συχνών προληπτικών εξετάσεων λόγω του χαμηλού οικονομικοκοινωνικού επιπέδου των οικογενειών.
Επισημαίνεται ότι θα εξεταστούν μόνο οι μαθητές και μαθήτριες που φέρουν υπογεγραμμένο έντυπο Συγκατάθεσης Γονέα.
Κατά την διάρκεια των οδοντιατρικών ελέγχων θα μοιραστούν στους μαθητές φυλλάδια με χρήσιμες οδηγίες για την στοματική υγιεινή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου