Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή με πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας, θα συμμετέχει ο εκλεκτός κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό ενός άλλου λαού.
Θα εμφανιστεί στην πόλη μας το τελευταίο τετραήμερο του Καρναβαλιού και θα παρουσιάσει το δρώμενο του Δράκου, δίνοντας μια ξεχωριστή αύρα και ένα σπάνιο θέαμα. Το δρώμενο αποτελεί μία παράσταση δρόμου με καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν τον δράκο, ένα ιερό σύμβολο της κινέζικης κουλτούρας.









Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνοικίες της Πάτρας αλλά και στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου 9 /3 και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 10 Μαρτίου.
-Πέμπτη 7/3 στην Αγυιά στις 18.30. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω – Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας. Παρέλαση επί της Νοταρά, τερματισμός Πλατεία Ντε Μιράτα-Παναχαϊκή, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.
-Παρασκευή 8/3 στα Ζαρουχλέϊκα στις 18.30. Σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα. Παρέλαση επί  των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Άνοδος Ανθείας, Ευβοίας, Κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, οδός Φιλίππου- Ολυμπιάδος, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.
Το πρόγραμμα του συγκροτήματος στην Πάτρα, περιλαμβάνει τα εξής:
-Την Τετάρτη 6/3 ξενάγηση στην Αγορά Αργύρη την στις 6.30 μ.μ.
-Την Πέμπτη 7/3 στις 10 π.μ., επίσκεψη στο Δημαρχείο, αμέσως μετά ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη και στην έκθεση Γερολυμάτου, στις 12.15 μ.μ. ξενάγηση στην Achaia Clauss και στις 6.30 μ.μ. θα γίνει το δρώμενο στην Αγυιά.
-Την Παρασκευή 8/3, ξενάγηση στο Μουσείο στις 10 π.μ., ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης στις 11.30 π.μ. και στις 6.30 μ.μ. τα δρώμενα στα Ζαρουχλέικα.
-Σάββατο 9/3, ξενάγηση στο Κάστρο στις 10 π.μ., επίσκεψη στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι, και συμμετοχή στην βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού, στις 5.30 μ.μ.
-Κυριακή 10/3 θα συμμετάσχει στις 2 μ.μ. στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού και στις 8.30 μ.μ. στην εκδήλωση καύσης του Καρνάβαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου