ΠΑΤΡΑ : Απόστολος Κατσιφάρας: Πηγαίνουμε στις εκλογές με δυο δυνατά χαρτιά


Στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την επόμενη ημέρα εστίασε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα, το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.
Η συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην πλατεία Γεωργίου 28, παρουσία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τη Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

. Ο κ. Κατσιφάρας ξεκινώντας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον Εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού Άρη Γκατζόγια, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν νέο επιστήμονα, με γνωστή και διακριτή πολιτική ταυτότητα και αναφορά.  
 «Πηγαίνουμε στις εκλογές με δυο δυνατά χαρτιά», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Το ένα είναι το έργο μας. Όλα όσα έγιναν απ’ αυτή την περιφερειακή αρχή και μάλιστα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και πολλών δυσκολιών όπου όλοι καταλαβαίνετε τις αντιξοότητες που έπρεπε να ξεπεράσουμε. Το δεύτερο χαρτί μας είναι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός μας για το αύριο. Είναι τα έργα και οι παρεμβάσεις που έχουμε ήδη δρομολογήσει. Δεν μιλάμε για σχεδιασμούς στον αέρα ή αόριστες εξαγγελίες. Μιλάμε για έργα ώριμα, έτοιμα, με διασφαλισμένους πόρους, με καλή προετοιμασία και με σκληρή δουλειά ώστε να φτάσουμε έως εδώ».
Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την επόμενη μέρα, έχουμε δουλέψει με πολύ κόπο, έχουμε διεκδικήσει, έχουμε καταφέρει να εξοπλίσουμε την Περιφέρεια με ό,τι χρειάζεται ώστε η επόμενη περίοδος να είναι μια περίοδος ακόμα μεγαλύτερων αλλαγών στην ανάπτυξη του τόπου και στην καθημερινότητα του πολίτη».
Στο πλαίσιο αυτό συνόψισε ως εξής τις τρεις βασικές πολιτικές προτεραιότητες του:
-Δραστική αποκλιμάκωση της ανεργίας, με δουλειές για όλους και κυρίως τους νέους, τα παιδιά μας.
-Ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και Υγείας ώστε οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας, όσοι βρέθηκαν σε δεινή θέση, να μην χάσουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
-Ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών ώστε μετά την Ιόνια Οδό και την Πατρών- Κορίνθου να δούμε άμεσα την Ολυμπία Οδό να φτάνει στην Δυτική Αχαΐα, στον Πύργο, στην Αρχαία Ολυμπία, στο Καλό Νερό και στην Τσακώνα. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης για εμάς όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να έχουν πρόσβαση με ασφαλείς και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.

Έντεκα μεγάλα έργα για την Αχαΐα
Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη συνέχεια σε έντεκα μεγάλα έργα που η νυν περιφερειακή αρχή έχει προετοιμάσει ή έχει διεκδικήσει για την επόμενη περίοδο:
-Ο «Λαδόπουλος». Η μεγαλύτερη παρέμβαση αξιοποίησης πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων που έγινε στην χώρα. Μια ανάπλαση που δεν αφορά μόνο τα κτίρια αλλά όλη την νότια πλευρά τη Πάτρας που θα ξαναπάρει ζωή και οξυγόνο και θα γίνει σημείο αναφοράς για όλη την πόλη.
-Η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως την Κάτω Αχαΐα. Έργο σχεδόν έτοιμο που στις αρχές Μαΐου θα σας καλέσουμε στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο πριν παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία στους πολίτες.
-Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών – Πύργου, με δεσμευμένους πόρους 16 εκατομμύριων ευρώ από το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα. Με πρόβλεψη το τρένο να συνδεθεί με την Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας και το Αεροδρόμιο Αράξου.
-Ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων. Έχουμε ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 21 εκατομμύριων ευρώ για την μεγαλύτερη παρέμβαση αναβάθμισης του Κέντρου από τότε που κατασκευάστηκε. Και με προφανή προσδοκία και επιδίωξη να κάνουμε τα Καλάβρυτα τον σπουδαιότερο προορισμό χειμερινού τουρισμού στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου