ΠΑΤΡΑ : Συνέντευξη της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων


Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα « Αλέκα Σιούλη » του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, η συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, παρουσία εκπροσώπων της πλειοψηφίας των τοπικών ΜΜΕ.
Οι συμμετέχοντες στο πάνελ έκαναν τις ακόλουθες τοποθετήσεις:












Φώτης Σαραντόπουλος Πρόεδρος  της Ο.Ε.
Να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να προσθέσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες και στον δήμαρχό μας προσωπικά για το ενδιαφέρον που έχει δείξει, αλλά θα πρέπει να κάνω κα μία ειδική μνεία για τον Νάσο Νασόπουλο ο οποίος έχει προσφέρει τόσο στην διεκδίκηση όσο και στην κατάρτιση του MasterPlan των αγώνων αλλά και βέβαια έχει δώσει και συνέχεια στην προετοιμασία των αγώνων εθελοντικά, πάντοτε είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε δύσκολη στιγμή, έτσι όπως θέλουμε όλους τους πατρινούς να είναι δίπλα μας, γιατί αυτοί οι αγώνες είναι οι αγώνες της Πάτρας. Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μας τίμησε με την ανάθεση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων αγώνων του 2019, με το όραμα μας για μια Πάτρα σύγχρονη που ακτινοβολεί στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, πήραμε το στοίχημα και προχωράμε στη διοργάνωση με κέφι και δουλειά χωρίς ωράριο. Οδηγός μας σε κάθε βήμα είναι το γενικό μας σχέδιο το MasterPlanπου έχουμε στα χέρια μας, το οποίο βεβαίως το προσαρμόζουμε στις ανάγκες της προετοιμασίας. Στήριγμα μας είναι η εξασφαλισμένη απαιτούμενη χρηματοδότηση, με φειδώ βέβαια, γιατί είναι χρήματα του ελληνικού λαού αλλά και με επάρκεια γιατί πρέπει να πετύχουμε την επιθυμητή ποιότητα. Η προσπάθεια μας θα καταδείξει τι μπορεί να πετύχει, τι μπορεί να καταφέρει η Πάτρα και ότι χαθεί βέβαια θα το χάσουμε όλοι μας. Σας ευχαριστώ.
Τάκης Πετρόπουλος Εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων.
Χαιρετίζω τον κύριο Καλαφατάκη, όχι ως εκπρόσωπο μόνο των ΕΛΠΕ αλλά και ως συνάδερφο αγαπητό και φίλο, που διαδραμάτισε ιστορικό ρόλο για όσους δε γνωρίζουν από ελληνικό μπάσκετ, καθώς με την παρουσία του στο ανώτερο επίπεδο, εισήγαγε τακτικές στο άθλημα πρωτόγνωρες για την Ελλάδα, και επειδή συνέβαινε εκείνη την εποχή σε άλλο επίπεδο να τις εφαρμόζω και εγώ, καταλαβαίνω τη σημαντικότητα.
Θέλω να καλωσορίσω στην πόλη μας τον Ηλία τον Δαλαϊνα, που έχουμε αναπτύξει ήδη μια φιλική σχέση. Είναι ένας επαγγελματίας που αναπληρώνει τον Νάσο Νασόπουλο, που αποχώρησε για δικούς του λόγους. όσον αφορά την οργάνωση των αγώνων και την ευθύνη που αντιστοιχεί. Εγώ μπορώ να



καταλάβω αν κάποιος γνωρίζει η δε γνωρίζει το αντικείμενο και τις ικανότητες του, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Ηλίας θα τα πάει μια χαρά και θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε αξιόλογους αγώνες. Το δεύτερο κομμάτι που μας αφορά σαν Δήμος δε θα ήθελα να τοποθετηθώ τώρα, γιατί δεν είναι ο σκοπός της σημερινής συνέντευξης. Εμείς όπως γνωρίζετε είμαστε δυναμικοί στις διεκδικήσεις της πόλης, όσον αφορά στα οφέλη που θα έχει η πόλη και μπορώ να πω πως πάνω σε αυτό έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο και με την Οργανωτική Επιτροπή. Με ομοθυμία η οργανωτική επιτροπή, όλες οι πλευρές της επιθυμούν αυτό που επιθυμούμε και εμείς, αλλά φαίνεται να είναι σε αυτή τη γραμμή και κατεύθυνση και ο Ηλίας ο Δαλαϊνας. Σου εύχομαι καλή δύναμη, ξέρεις ότι θα έχεις δύσκολο έργο, θα είμαστε δίπλα σου και ήδη το τόνισε και ο Σπύρος Μπουλήςκαι ο Πρόεδρος, πως η συνεργασία με τον Δήμο είναι απόλυτη, στο ανώτερο δυνατό επίπεδο και υπάρχει η οποιαδήποτε διευκόλυνση και βοήθεια χρειάζεται, αγώνες χωρίς τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου δε μπορούν να γίνουν, γενικώς.
Γιώργος Καλαφατάκης Εκπρόσωπος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛ.ΠΕ, ΧΡΥΣΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ των Αγώνων
Σαν εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, απλά να σας πω ότι η πολιτική της εταιρείας είναι, ένα μεγάλο κομμάτι από τα κέρδη και τα έσοδα  της, να επιστρέφουν στην κοινωνία, να βοηθάμε το κοινωνικό σύνολο σε περιόδους δύσκολες.
Η φιλοσοφία και η πολιτική μας είναι να στηρίζουμε, όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη και μας χρειάζονται , όπου υπάρχει όραμα εκεί είμαστε, κοντά και στον αθλητισμό και στον πολιτισμό και σε ευπαθείς ομάδες και στη νεολαία και στην καινοτομία, στην επιστήμη και σε υποτροφίες δίνουμε το παρόν. Είμαστε από την πρώτη στιγμή αρωγοί αυτής της προσπάθειας, εννοώντας από τη στιγμή που φτιάχτηκε ο χορηγικός φάκελος της υποψηφιότητας της ανάθεσης των αγώνων και στη συνέχεια ανταποκριθήκαμε στο να είμαστε δίπλα τους, στο όλο κόστος των αγώνων, παρότι χάθηκε αρκετός χρόνος ευελπιστώ ότι θα πάνε όλα καλά και θα γίνουν οι αγώνες όπως πρέπει να γίνουν και τα έργα υποδομής να μείνουν στη νεολαία και την τοπική κοινωνία. Είναι καλό για πόλεις της περιφέρειας να αναλαμβάνουν τέτοιες διοργανώσεις , εύχομαι το καλύτερο και θα είμαστε κοντά σας μέχρι το τέλος των Αγώνων.
Ηλίας Δαλαϊνας Γενικός Διευθυντής Πάτρα 2019
Καλησπέρα και από μένα.
Αρχικά θα ήθελα να σας παρουσιάσουμε σήμερα τη μετάβαση από το MasterPlan,το οποίο προφανώς κατά το παρελθόν το έχετε δει και το έχετε μελετήσει, στο conceptofoperations,δηλαδή στο καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι. Το λέω αυτό γιατί γίνεται κουβέντα τι θα γίνει, που θα γίνει, πως θα γίνει, αν υπάρχει ή δεν υπάρχει χρόνος, θέλω να ξεκαθαρίσωαπό την αρχή ότι οι αγώνες θα γίνουν και θα



γίνουν καλά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, ότι τα πάντα θα είναι στο χρόνο τους και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, τις απαιτήσεις και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ των μερών. Ένα MasterPlanτο οποίο προφανώς το έχετε δει και το έχετε μελετήσει, παίρνει σάρκα και οστά, για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να μπει σε πλαίσια πραγματικότητας και  ρεαλισμού και με βάση με το τι ακριβώς μπορεί να συμβεί σε αυτή τη πόλη και να ταυτίζεται με ένα Budgetτο οποίο είναι εγκεκριμένο και θα πρέπει να τηρηθεί. Γι’ αυτό το λόγο οριστικά τα σημεία των αγώνων είναι 3. Δεν είναι ούτε 4 ούτε 5 όπως έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς.
Αναφέρομαι λοιπόν στα 3 μέτωπά που θα διεξαχθούν οι αγώνες. Το ένα είναι ακριβώς δίπλα μας, το κολυμβητήριο ΠΕΠΑΝΟΣ, στο οποίο θα είναι μια μικρή εγκατάσταση, θα φιλοξενηθεί  μόνο το άθλημα του Finswimming( μέρος του αθλήματος ) και οι 2 μεγάλες εγκαταστάσεις μέτωπα είναι αυτό που το γνωρίζετε όλοι ως παλιό Campingκαι η εγκατάσταση του ανοιχτού κολυμβητηρίου στον ΝΟΠ. Κεφαλική εγκατάσταση(μεγάλη) θα είναι ο ΝΟΠ. Εκεί θα διεξαχθούν όλα τα αθλήματα της άμμου, τα λεγόμενα BEACH, beachhandball, beachsoccer, beachvolley, beachwrestling, beachtennis. Εκεί επίσης θα διεξαχθεί το άθλημα του waterski. Στο τρίτο μέτωπο που είναι το πρώην Camping, στην πλαζ, θα διεξαχθούν τα αθλήματα του νερού. Δε θα διεξαχθεί εκεί κανένα άθλημα άμμου, εκεί όλα τα αθλήματα νερού, το openwater,finswimming,canoeκαι κωπηλασία.
Μετά το πέρας αυτής της συνέντευξης τύπου θα είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε ερωτήματα τεχνικής φύσεως που μπορεί να έχετε και να σας πούμε επίσης πως μετά από ανοιχτό διαγωνισμό που έκανε η επιτροπή σχετικά με τη μασκότ με βραβείο, αν και δε νομίζω πως ο στόχος ήταν το βραβείο , έχουμε αναδείξει ποια θα είναι η μασκότ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας που θα σας παρουσιάσουμε και σε δεύτερο χρόνο, θα γίνει μια παρουσίαση των 3 επιλεγμένων σχεδίων τα οποία προκρίθηκαν, θα γνωρίσετε τη δημιουργό της μασκότ, το εικαστικό σκεπτικό της και οτιδήποτε άλλο. Οι αγώνες γίνονται σε τρεισήμισι μήνες από τώρα, την άλλη βδομάδα έχουμε Πάσχα, αντιλαμβάνεστε ότι τα χρονικά όρια έχουν μικρύνει πολύ, οι μηχανές βέβαια είναι αναμμένες, βρισκόμαστε σε μια οργανωτική επιτροπή που το ανθρώπινο δυναμικό της αυξάνεται μέρα με τη μέρα είμαστε αυτή τη στιγμή πάνω από 30 άτομα σύντομα θα διπλασιαστούμε και το καλό είναι πως σίγουρα είμαστε κάποιοι 5-6 άνθρωποι που έχουμε τεχνογνωσία, κάνουμε αυτή τη δουλειά γυρνάμε από διοργάνωση σε διοργάνωση και κάνουμε αγώνες, έχουμε τεχνογνωσία , το καλό είναι πως το ανθρώπινο δυναμικό της Πάτρας είναι εξαιρετικά άξιο, τα παιδιά που πλαισιώνουν την οργανωτική επιτροπή είναι εξαιρετικοί συνεργάτες και επαγγελματίες και ασφαλώς θα μείνει και μια τεχνογνωσία ανθρώπινου δυναμικού στην Πάτρα, ικανή να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε διοργάνωση στο μέλλον.
Έχετε προμηθευτεί ένα φάκελο ο οποίος έχει όλες της πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση. Η διοργάνωση λοιπόν αναπτύσσεται σε 3 εγκαταστάσεις και 2 προπονητήρια, διαρκεί από 25-31 Αυγούστου , η αυλαία λογικά θα πέσει 1η Σεπτεμβρίου, και να μη μακρηγορήσω θα ήθελα να δεχτώ ότι ερωτήσεις έχετε και να παρουσιάσουμε τη μασκότ.



Η δημιουργός της Μασκότ ονομάζεταιΚανέλλα Στασινοπούλου 33 ετών, εικαστικός, κατάγεται από την Πάτρα, έχει τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών και διδάσκει στο Αρσάκειο της Πάτρας εικαστικά. Ασχολείται με τη ζωγραφική και την κεραμική, αλλά περισσότερα θα μάθετε στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει για τη μασκότ και τους τρόπους επιλογής της.
Άρα επίσημη μασκότ των αγώνων είναι ο Πατρέας, βεβαίως θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο για να γίνει από εικαστικό σχέδιο εμπορικό, γιατί η μασκότ όπως γνωρίζετε έχει μια εμπορικότητα, οπότε την ημέρα που θα γίνει η παρουσίαση θα δείτε και την τελική έκδοση- μεταμόρφωση της μασκότ που επιμελείται η ίδια η κα Στασινοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου