ΠΑΤΡΑ : «Ύποπτη η σιωπή της Δημοτικής Αρχής στις καταγγελίες μου για το πάρτι αναθέσεων στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες»

Ν. Νικολόπουλος: «Θα χαλάσω στα πολιτικά “συνεταιράκια” Κατσιφάρα-Πελετίδη
τα σχέδια τους για το Λαδόπουλο»
Ιδιαίτερη αίσθηση και αντίκτυπο έχουν προκαλέσει στην Πατραϊκή κοινωνία, οι δημόσιες καταγγελίες του Νίκου Νικολόπουλου για την ανίερη συμφωνία Κατσιφάρα-Πελετίδη να μεθοδεύσουν ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές, την μετατροπή του παλαιού εργοστασίου του Λαδόπουλου σε διοικητήριο, στερώντας έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας και την πολυπόθητη οικονομική  ανάπτυξη για την πόλη.


Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» επανέλαβε και σήμερα την ρητή δέσμευσή του, ότι ως επόμενος Δήμαρχος Πατρέων, θα ακυρώσει την απόφαση-ταφόπλακα για την ανάπτυξη της πόλης:
«Θέλω να διαμηνύσω στα πολιτικά… συνεταιράκια  Κατσιφάρα-Πελετίδη, ότι εγώ θα τους χαλάσω τα σχέδια!
Θα ακυρώσω την απόφαση αυτή για το Λαδόπουλο, ώστε να δημιουργήσω χιλιάδες θέσεις εργασίας και  χώρους αναψυχής, να εξασφαλίσω επενδύσεις που θα φέρουν χρήμα στην πόλη, καθώς και συνθήκες ανάπτυξης και εξωστρέφειας!
Και όλα αυτά, χωρίς οι Πατρινοί να δαπανήσουν ούτε ευρώ: Ο Δήμος θα διαθέσει απλά το οικόπεδο και τα κεφάλαια θα τα βάλουν ιδιώτες, με διαφανείς και επωφελείς για την πόλη όρους.
Και σπεύδω να σημειώσω, ότι είναι σε θετική κατεύθυνση το γεγονός, ότι οι κ.κ. Τζανάκος, Παπαδημάτος και Αλεξόπουλος κράτησαν αποστάσεις από την πρωτοφανή αυτή απόφαση για το Λαδόπουλο»
«ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ»
Και η νέα παραίτηση μέλους της Οργανωτικής  Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ήρθε  να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες του Νίκου Νικολόπουλου για την πορεία της διοργάνωσης, αλλά και τις καταγγελίες του για την μεθόδευση της δρομολόγησής τους.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, επανέλαβε για άλλη  μια φορά την υποστήριξή της «Νέας Πάτρας» και των εθελοντών της για την επιτυχημένη πραγματοποίηση των Αγώνων, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτοί θα πρέπει να διοργανωθούν με όρους διαφάνειας και συνθήκες   χρηστής διαχείρισης:
«Έγκαιρα είχα προειδοποιήσει ότι το μεγάλο έργο ανάπλασης του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς δεν  επρόκειτο να υλοποιηθεί, όπως επίσης είχα επισημάνει τη μεθόδευση για την προώθηση απ’ ευθείας αναθέσεων και εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων εις βάρος της Πάτρας.
Τώρα μάλιστα αποκαλύπτεται, ότι ο Project Manager των Αγώνων, Ηλίας Δαλαϊνας, είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας που έχει αναλάβει προμήθειες των Αγώνων!»
Και τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος:
«Το πιο παράδοξο όμως είναι ότι ο κατά τα λοιπά λαλίστατος κ. Πελετίδης και το πολυγραφότατο γραφείο Τύπου του Δήμου, δεν έχουν αρθρώσει ούτε μία λέξη για όλα αυτά! 
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων στην Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, Τάκης Πετρόπουλος, έχει πλήρη και γραπτή  ενημέρωση για τις αναθέσεις αυτές;
Γιατί σιωπάτε κύριε Πελετίδη; Μήπως έχετε κάποιους λόγους, να περνάτε ….σύριζα από το θέμα, χωρίς να τολμάτε να το θίξετε;»
Και ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε στις δηλώσεις του:
«Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμα πανηγυράκι διασπάθισης μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε κυβερνητικούς «ημέτερους» και άτομα, μη έχοντα σχέση με την Πάτρα, στην οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα μείνει ούτε η άμμος!
Είμαστε αποφασισμένοι να ερευνήσουμε και να αποκαλύψουμε τα πάντα.
Και αυτό θα κάνουμε.
Μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αλλά και της ανεξάρτητης έρευνας.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε, χρήματα του ελληνικού λαού να ξοδευτούν σε απευθείας «θολές» αναθέσεις»
ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζει την καθημερινή του επαφή με τους δημότες ο Νίκος Νικολόπουλος,  παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για τη «Νέα Πάτρα» που ξεκινάει από τις 26 Μαΐου.
Το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από δεκάδες στελέχη του Συνδυασμού του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων «όργωσε» την περιοχή της Αγυιάς, κοινοποιώντας το σχέδιό του για επανεκκίνηση της Πάτρας και αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης.
«Όπως έχουμε δεσμευθεί, ως νέα Δημοτική Αρχή θα αλλάξουμε το πρόσωπο των γειτονιών και των πρώην Καποδιστριακών Δήμων: Με ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων, δημιουργία πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία νέων παιδικών χαρών, εντατικοποίηση της καθαριότητας, τακτική απολύμανση των κάδων καθαριότητας, σύνδεση όλων των περιοχών με δημοτική συγκοινωνία, δημιουργία δωρεάν χώρων στάθμευσης και ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των τοπικών  διαμερισματικών Συμβουλίων.»
Και κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος, στις δηλώσεις του:
«Η Πάτρα αλλάζει ταχύτητα, από τις 26 Μαίου! Οικοδομείται η «Νέα Πάτρα», η οποία θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για όλους τους Δήμους της χώρας!»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου